Θεοδωρικάκος: "Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής"

Τάκης Θεοδωρικάκος
Τάκης Θεοδωρικάκος EUROKINISSI

Την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών. "Οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας" υπογράμμισε.

Σκληρή απάντηση στους ισχυρισμούς του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του νέου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου. Επίσης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας στον Έβρο, για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα κ.α.

Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου:

Η σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με αλλεπάλληλες παγκόσμιες κρίσεις και δοκιμασίες.

Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής.

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, «χρησιμοποιώντας» τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο Υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας.

Όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη διεθνή και αξιόπιστη δύναμη της πιστής και αποφασιστικής εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου.

Και όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Άλλοι ας κοιτάξουν να αλλάξουν τη ρότα τους.

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στην ΕΛΑΣ, υπηρετούμε την κοινωνία και είμαστε τμήμα της κοινωνίας. Λειτουργούμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, για την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών.

Συνεργαζόμαστε παντού με τους πολίτες και την κοινωνία.

Με τους ακρίτες μας στον Έβρο υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, υλοποιούμε το Σχέδιο “Ακρίτας” μαζί τους, για να μην επιτρέπεται σε κανέναν να τα αμφισβητεί, εργαλειοποιώντας δυστυχισμένους ανθρώπους.

Είμαστε δίπλα στους πολίτες στις γειτονιές: για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών, των εγκλημάτων κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, της οπαδικής βίας, της βίας μεταξύ νέων και την ενδοοικογενειακή βία. Συνεργαζόμαστε με τις κοινωνικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις υπόλοιπες κρατικές αρχές.

Δηλώνουμε “παρών” στα πανεπιστήμια, για την ασφάλεια των παιδιών μας και την προστασία των υποδομών τους. Συνεργαζόμαστε με τις πρυτανικές αρχές, τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους, για την υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Συμβάλλουμε στην πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δίπλα στους πυροσβέστες μας και τις υπόλοιπες αρχές, βάζοντας πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή, συνδράμοντας στην εκκένωση περιοχών.

Υπηρετούμε τους πολίτες με διαφάνεια!

Και, επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα η πόλωση απειλεί να θολώσει αυτή την εικόνα, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

Η ΕΛΑΣ οφείλει να εφαρμόζει και εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους Νόμους. Προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλοσωρίζουμε και το επαναλαμβάνω και σήμερα, κάθε αρμόδιο έλεγχο σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολίες για αυτά τα θέματα.

Οι λίγοι επίορκοι, οι λίγοι που δεν τιμούν τη στολή τους, εντοπίζονται και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Όλοι μαζί κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού.

Αυτές τις αρχές υπηρέτησε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα επί 40 και πλέον χρόνια ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Τον αποχαιρετούμε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, με απολύτως θετική εκτίμηση για το έργο του, με ευγνωμοσύνη για τα όσα προσέφερε στο Σώμα και την κοινωνία μας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Έχει κερδίσει την αναγνώριση και το σεβασμό των συναδέλφων του και για αυτό τιμήθηκε από την Πολιτεία μας, τιμή την οποία ανταπέδωσε στο ακέραιο με σκληρή δουλειά.

Υποδεχόμαστε στη θέση του γενικού γραμματέα τον Μιχάλη Καραμαλάκη. Έναν έμπειρο αξιωματικό, που έφτασε και αυτός στο αξίωμα του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και τώρα επιστρέφει στον χώρο που γνωρίζει για να προσφέρει από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Φεύγοντας του είπα ότι θα είναι είναι σύντομα κοντά μας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει με την ίδια αυταπάρνηση την οποία γνώρισα τον χρόνο που υπηρετήσαμε μαζί από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ένστολης σταδιοδρομίας του.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε στο καθήκον του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην αποστολή της ΕΛΑΣ, στην υπηρεσία του πολίτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Τάκης Θεοδωρικάκος
SHARE:

24Media Network