Θεόδωρος Λύτρας: Ανάρτηση με νόημα και ατάκα από “Don’t Look Up” για τη μελέτη με Τσιόδρα

Θεόδωρος Λύτρας: Ανάρτηση με νόημα και ατάκα από “Don’t Look Up” για τη μελέτη με Τσιόδρα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Με μία απλή, λιτή κι απέριττη φράση στο Twitter βγαλμένη από την ταινία του ΜακΚέι, ο καθηγητής έβαλε τους δικούς του τίτλους τέλους στην υπόθεση της μελέτης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θεόδωρος Λύτρας παρεμβαίνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter για να σχολιάσει τις προεκτάσεις της μελέτης που εκπόνησαν μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα σχετικά με τις αδυναμίες του ΕΣΥ, οι οποίες θα είχαν αποτρέψει την απώλεια ανθρώπινων ζωών αν είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Αυτή τη φορά ωστόσο, με μία ανάρτηση γεμάτη νόημα και με μία ατάκα βγαλμένη από το φινάλε του “Don’t Look Up”, το οποίο χρησιμοποίησε και με hashtag, ο καθηγητής θέλησε να βάλει τους δικούς του τίτλους τέλους στην υπόθεση της μελέτης,

“Ευγνώμων που προσπαθήσαμε” έγραψε ο κ. Λύτρας, με τα hashtags “#DontLookUp” και “#μελετη_τσιοδρα” να ακολουθούν, “φωτογραφίζοντας” τι ακριβώς εννοούσε, σε μία επανάληψη (και ενδεχομένως αλληγορία) της φράσης που ακούσαμε και στην ταινία του Άνταμ ΜακΚέι.

Για όσους δεν έχουν δει το “Don’t Look Up”, τις λιγοστές αυτές λέξεις χρησιμοποίησε και η Τζένιφερ Λόρενς (ως η διδακτορική φοιτήτρια Κέιτ Ντιμπιάσκι) σε μία από τις τελευταίες σκηνές, λίγο πριν ο κόσμος καταστραφεί, αφού πρώτα έχει γυρίσει την πλάτη του στην επιστήμη.

Ιδού και η τελευταία σκηνή:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα