Θεσσαλονίκη: Δίωξη για δύο κακουργήματα στους συλληφθέντες για τα 100 κιλά κοκαΐνης

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για δύο κακουργήματα στους συλληφθέντες για τα 100 κιλά κοκαΐνης
Τα κατασχεθέντα από την ΕΛΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τους 10 συλληφθέντες - μέλη διεθνούς κυκλώματος, μετά την κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης άνω των 100 κιλών.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος των 10 συλληφθέντων, μελών διεθνούς κυκλώματος, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, μετά την κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης άνω των 100 κιλών.

Η εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για «διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και «ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, κατ’ επάγγελμα».

Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της απείθειας, της οπλοκατοχής και της επικίνδυνης οδήγησης.

Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης από την οποία ζήτησαν προθεσμία και παραμένουν υπό κράτηση.

Νωρίτερα, τις λεπτομέρειες για την υπόθεση αποδόμησης μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, και στη συνέχεια σε άλλες χώρες της Ευρώπης, παρουσίασε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος είναι αποτέλεσμα μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών πως θα ερχόταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κοντέινερ με κοκαΐνη κρυμμένη σε φορτίο με μπανάνες από το Εκουαδόρ.

Συγκεκριμένα, το φορτίο με τα τρία κοντέινερ έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πλοίο συμφερόντων εταιρείας της Βόρειας Μακεδονίας στις 24 Απριλίου και τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν και αποθήκευσαν το φορτίο με τα ναρκωτικά σε αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης όπου έγινε και η έφοδος.

Η τεράστια αυτή ποσότητα βεβαίως θα κατέληγε εντός και εντός χώρας.

Μαζί με την κατάσχεση της μεγάλης αυτής ποσότητας κατόπιν συνεργασίας με το Λιμενικό και με τις αστυνομικές Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας και της αμερικανικής D.E.A., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 100.000 ευρώ και έως τώρα έχουν συλληφθεί 10 άτομα (7 Έλληνες και 3 Αλβανοί) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος που είχε το παρατσούκλι «γιατρός».

Τον αποκαλούσαν έτσι γιατί οι γονείς των δύο αδερφών ήταν ιδιοκτήτες ιδιωτικών πολυκλινικών και βεβαίως δεν είχε καμία σχέση με το επάγγελμα αυτό, αντιθέτως τόσο εκείνος όσο και ο αδελφός του είναι σεσημασμένοι για πλήθος παράνομων πράξεων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα