Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την αδυναμία μεταμόσχευσης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την αδυναμία μεταμόσχευσης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης INTIME

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία για ασθενή ο οποίος χρειαζόταν μεταμόσχευση κι έχασε τη σειρά του, λόγω αδυναμίας κάλυψης του χειρουργείου από αναισθησιολόγο.

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με την αδυναμία μεταμόσχευσης σε ασθενή, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το GRTimes.gr, ζητεί να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης. Επίσης, γιατί δεν έγινε η επέμβαση και αν είχε συνέπειες η υγεία ασθενή. Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από πταισματοδίκη. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν μέλη της οικογένειας του ασθενή και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Μεγάλη είναι η ανησυχία των ασθενών που περιμένουν χρόνια σε λίστες αναμονής για να λάβουν πολύτιμα μοσχεύματα, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για τον συγκεκριμένο ασθενή που χρειαζόταν μεταμόσχευση ήπατος κι έχασε τη σειρά του, λόγω αδυναμίας κάλυψης του χειρουργείου από αναισθησιολόγο.

Το συμβάν καταγράφηκε στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και την καταγγελία έκανε μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version