Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα που προέτρεπε μαθητές να μην κάνουν self test

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα που προέτρεπε μαθητές να μην κάνουν self test
Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα που προέτρεπε μαθητές να μην κάνουν self test, Θεσσαλονίκη MotionTeam

Ελεύθερη αφέθηκε η μητέρα μαθητή που καλούσε τους υπόλοιπους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα τασσόταν κατά των self-tests. Το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο για τη Μεγάλη Τρίτη.

Ελεύθερη αφέθηκε η 49χρονη που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων τάσσονταν κατά της διαδικασίας των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού (self-test) σε μαθητές, προτρέποντας γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε δεκτό το αίτημά της να αναβληθεί η δίκη λόγω απουσίας μάρτυρα αστυνομικού. Το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο για τη Μεγάλη Τρίτη (27/4) και ήρε την κράτησή της.

Η κατηγορούμενη, μητέρα του μαθητή στον οποίο δεν επιτράπηκε προ ημερών η είσοδος στο σχολείο επειδή δεν προσκόμισε βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self-test, συνελήφθη, κατ’ εφαρμογή σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία και το σχηματισμό δικογραφίας, όταν διαπιστώνονται αναρτήσεις στο Διαδίκτυο με ανάλογο περιεχόμενο.

Η ίδια είχε προβεί και σε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών που απαγόρευσαν την είσοδο του γιου της στο σχολείο, αλλά με εισαγγελική εντολή δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα