Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τις φθορές στην Ιερά Μητρόπολη

Φθορές στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Φθορές στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης MOTIONTEAM

Αναβλήθηκε το Αυτόφωρο για τον 22χρονο και τον 24χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έριξαν μπογιές σε προτομές μακαριστών μητροπολιτών, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Τετάρτη οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προκάλεσαν φθορές στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης- ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν νωρίτερα- τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την επόμενη Τετάρτη ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία πρόκειται για έναν 22χρονο κι έναν 24χρονο, εις βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της προσβολής συμβόλων θρησκευτικής σημασίας και της απείθειας. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη πρόσωπα η συμμετοχή των οποίων ταυτοποιήθηκε για το περιστατικό.

Οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα μέσω της οδού Βογατσικού προς το προαύλιο της Ιεράς Μητρόπολης, όπου έριξαν κόκκινες μπογιές σε προτομές μακαριστών μητροπολιτών, έγραψαν συνθήματα σε τοίχο και πέταξαν τρικάκια με την υπογραφή συλλογικής αναρχικότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network