Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και δεκάδες προσαγωγές μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και δεκάδες προσαγωγές μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο
grtimes.gr

Μολότοφ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πάνω από 35 προσαγωγές.

Αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας η ηρεμία στην Θεσσαλονίκη μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στην περιοχή της Καμάρας μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, στο τέλος της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν βροχή από βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, με τα επεισόδια να συνεχίζονται στα γύρω στενά από την Καμάρα και την Ροτόντα. Έχουν γίνει πάνω από έξι προσαγωγές ενώ αργότερα αναμένεται ακριβής αριθμός.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το voria.gr, oμάδα ατόμων έριξε λάδι στο οδόστρωμα και πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στήσει φραγμό, ώστε οι διαδηλωτές να μην μπορούν να κατευθυνθούν προς τα πανεπιστήμια.

voria.gr

Στη συνέχεια άτομα άναψαν φωτιά σε κάδους και πέταξαν βόμβες μολότοφ στην Ολύμπου με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους καταδιώκουν κάνοντας ρίψη χημικών.

grtimes.gr

Όπως αναφέρει το GRTimes, σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις “χτενίζουν” την περιοχή και προσαγάγουν άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Πάνω από 35 προσαγωγές έχουν σημειωθεί και επί της Ίωνος Δραγούμη με Τσιμισκή, αλλά και στην είσοδο του λιμανιού της πόλης, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα