Θεσσαλονίκη: Φίδι αναστάτωσε το κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Φίδι αναστάτωσε το κέντρο της πόλης
Το φίδι λαφιάτης που εθεάθη στη Θεσσαλονίκης thestival

Το ερπετό βρέθηκε δίπλα σε ψυγεία καταστήματος και απομακρύνθηκε από ειδικούς. Πιθανόν μεταφέρθηκε από την εξοχή με αυτοκίνητο εν αγνοία του οδηγού του.

Αναστάτωση στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης προκάλεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ένα… φίδι που βρέθηκε κουρνιασμένο δίπλα στα ψυγεία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για λαφιάτη, το μήκος του οποίου έφτανε το ένα μέτρο. Παρότι «άκακο και τελείως ακίνδυνο για τον άνθρωπο», σύμφωνα με τους ειδικούς, το ερπετό προκάλεσε τον πανικό στην υπάλληλο που αντιλήφθηκε την παρουσία του.

Το φίδι λαφιάτης που αναστάτωσε την Θεσσαλονίκη thestival

 

Η ίδια ειδοποίησε αμέσως τον ιδιοκτήτη του καταστήματος το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκε και η Άμεση Δράση. Στο σημείο κλήθηκε εθελοντής του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων «Δράση για τη Ζωή», με εμπειρία στη διαχείριση ερπετών, που απομάκρυνε το φίδι και το μετέφερε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στο Καλοχώρι. Εκεί, θα εξεταστεί από ερπετολόγο για να διαπιστωθεί εάν φέρει κάποιο τραυματισμό, ώστε στη συνέχεια να απελευθερωθεί και να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Το φίδι λαφιάτης που αναστάτωσε την Θεσσαλονίκη thestival

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εθελοντής Στέλιος Γερονυμάκης, που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, εκτίμησε ότι το φίδι πιθανότατα μεταφέρθηκε από την εξοχή στον αστικό ιστό με αυτοκίνητο και εν αγνοία του οδηγού του. «Συνήθως την άνοιξη ή το καλοκαίρι, αναζητώντας λίγη δροσιά, τρυπώνουν στο κάτω μέρος των οχημάτων, όπως για παράδειγμα στον κινητήρα ή τους τροχούς», είπε ο κ. Γερονυμάκης και πρόσθεσε ότι στη Θεσσαλονίκη, κάθε χρόνο, υπάρχουν γύρω στα 15 περιστατικά απεγκλωβισμού φιδιών από αυτοκίνητα, σπίτια και εξωτερικούς χώρους.

Ο ίδιος συμβουλεύει τον κόσμο, όταν συναντά κάποιο φίδι να το παρακολουθεί, να μην το ακουμπάει και να ενημερώνει την Άμεση Δράση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα