Θεσσαλονίκη: "Κύμα" αλληλεγγύης για τον τρίχρονο Γιωργάκη που χρειάζεται δότη μυελού των οστών

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Η οικογένεια του 3χρόνου αγοριού στέλνει το δικό της μήνυμα, τονίζοντας πως ένα λεπτό από το χρόνο του κάθε πολίτη, είναι αρκετό για να βρεθεί ο σωστός δότης.

Συμβατό δότη για μεταμόσχευση μυελού των οστών αναζητά ο μικρός Γιωργάκης από τη Θεσσαλονίκη, που πάσχει από λοιμώδης μονοπυρήνωση και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η οικογένεια του 3χρόνου αγοριού στέλνει, μέσα από το GRTimes, το δικό της μήνυμα και τονίζει πως ένα λεπτό από το χρόνο του κάθε πολίτη, είναι αρκετό για να βρεθεί ο σωστός δότης. «Η διαδικασία αυτή δεν κοστίζει τίποτα απολύτως και διαρκεί μόνο ένα λεπτό, με αποτέλεσμα στο τέλος να σωθεί ένα παιδί. Όσοι μπορούν να διαθέσουν λίγη ώρα από τον χρόνο τους, τους παρακαλούμε να εγγραφούν στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και «Παπανικολάου», εκτός κι αν είναι ήδη εθελοντής δότης, ηλικίας 18-45 ετών».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRtimes.gr ο πρόεδρος του Σωματείου «Παιδική Χαρά», Κωσταντίνος Φιρινίδης δεν έχει βρεθεί ακόμη συμβατός δότης από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού και η ζωή του μικρού Γιωργάκη βρίσκεται σε κίνδυνο εφόσον δεν βρεθεί κάποιος. «Ελπίζουμε να βρεθεί συμβατός δότης και το παιδί να ζήσει. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Οι οικογένεια του παιδιού είναι σε καθημερινή επαφή με τους γιατρούς και περιμένουν την στιγμή που θα βρεθεί ο σωστός δότης. Ουσιαστικά, όλα ξεκίνησαν από ένα συγκεκριμένο ένζυμο, όπου σε αρσενικό γένος «δημιουργεί» αυτή την αρρώστια, ενώ σε θηλυκό όχι».

Να σημειωθεί, ότι η διαδικασία λήψης ενός δείγματος γίνεται με το σάλιο ενός ανθρώπου και είναι εντελώς ανώδυνη. Εφόσον βρεθεί συμβατός δότης, ο ίδιος/-ια δίνει μία φιάλη αίματος για τον άνθρωπο που την χρειάζεται. «Μία στιγμή ζωής είναι ολόκληρη η ζωή ενός παιδιού στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με αυτή την κίνηση ο μικρός Γιωργάκης, αλλά και ασθενείς που αναζητούν ένα δότη αιμοποιητικών κυττάρων θα έχουν παραπάνω ελπίδες για να μπορέσουν να ζήσουν, όπως όλοι εμείς» συμπληρώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρους του Σωματείου «Παιδική Χαρά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network