Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ κάνει έκκληση στους πολίτες να πληρώσουν τα 12.000 πρόστιμα

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ
Λεωφορείο του ΟΑΣΘ INTIME NEWS

Ο Οργανισμός επικοινωνεί τηλεφωνικά με παλαιότερους παραβάτες και τους ζητά να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για πρόστιμα από το 2017 μέχρι το 2021. Τι θα γίνει αν δεν εισπραχθούν.

Έκκληση στους επιβάτες του ΟΑΣΘ, στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για μη επικύρωση εισιτηρίων από το 2017 μέχρι και το 2021, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, απευθύνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για περισσότερα από 12.000 πρόστιμα τα οποία, εφόσον δεν εισπραχθούν, βάσει νόμου θα διαβιβαστούν στις κατά τόπους Εφορίες, όπου θα πενταπλασιαστούν και θα αναζητηθούν ως Δημόσια Έσοδα.

Ήδη ο ΟΑΣΘ επικοινωνεί τηλεφωνικά με παραβάτες και τους ενημερώνει για την ή τις οφειλές τους (σε περίπτωση που έχουν περισσότερα του ενός προστίμου).

"Ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει την προσπάθεια από πέρσι για την είσπραξη προστίμων που εκκρεμούν από την τελευταία πενταετία. Η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος είναι η αποστολή αυτών στην Εφορία, στην κατά τόπους ΔΟΥ του υπόχρεου για το πρόστιμο. Αυτό σημαίνει ότι ένα πρόστιμο μετατρέπεται από 60 ευρώ σε 300. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν στα γραφεία του Οργανισμού άμεσα, για την εξόφληση αυτών των προστίμων, ώστε να αποφύγουν τις περιπέτειες και την περαιτέρω επιβάρυνση." αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

"Απευθύνουμε έκκληση προς το επιβατικό κοινό το οποίο έχει εκκρεμότητες με πρόστιμα τα οποία είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα έτη και συγκεκριμένα από το 2017 μέχρι και το 2021, να απευθυνθούν προς τον Οργανισμό, προκειμένου να πληροφορηθούν για τις εκκρεμότητες αυτές και να τις τακτοποιήσουν το συντομότερο δυνατό, ιδανικά εντός του Μαΐου", τονίζει ο Διευθυντής Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ Χρήστος Χατζηγεωργίου.

"Δεν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Θέλουμε να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στους αμελείς παραβάτες, να έρθουν και να τακτοποιήσουν το πρόστιμο", καταλήγει ο κ. Χατζηγεωργίου.

Όπως αναφέρει το GRTimes, στους επιβάτες που μετακινούνται χωρίς κόμιστρο επιβάλλεται πρόστιμο στο 60πλάσιο των κανονικών ή μειωμένων (εφόσον τα δικαιούνται) βασικών εισιτηρίων. Επομένως, κάθε πρόστιμο που είχε επιβληθεί μέχρι και τον Μάιο του 2020 όταν το βασικό εισιτήριο κόστιζε 1 ευρώ ανέρχεται σε 60 ευρώ, ενώ από τον Ιούνιο του 2020 και μετά που το βασικό εισιτήριο κοστίζει 0,90 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται σε 54 ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network