Θεσσαλονίκη: Πολίτες προσπάθησαν να σταματήσουν διαδικασία πλειστηριασμών. Ένταση και ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: Πολίτες προσπάθησαν να σταματήσουν διαδικασία πλειστηριασμών. Ένταση και ΜΑΤ

"Στοπ" στους πλειστηριασμούς κατοικιών επιχείρησε, για μία ακόμη φορά, ομάδα πολιτών στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης (Vids)

Ένταση επικράτησε στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης όταν περίπου 50 πολίτες προσπάθησαν να διακόψουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών που ήταν σε εξέλιξη το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το δικαστήριο διέταξε να εκκενώσουν την αίθουσα με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη.

Λίγο πριν τις 17:00 επικράτησε πανικός με τα ΜΑΤ να απωθούν τους συγκεντρωμένους με βίαιο τρόπο.

Στις 17:15 οι διαδηλωτές τελικά αποχώρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβασή τους απέτρεψε τον πλειστηριασμό, όμως σε άλλες αίθουσες εκδικάστηκαν υποθέσεις και ένα σπίτι στον Εύοσμο βγήκε σε πλειστηριασμό.

Εν των μεταξύ σε δηλώσεις του προς το Thesstoday.gr ο 53χρονος Παναγιώτης που απειλείται με κατάσχεση του καταστήματός του τόνισε: "Απειλούν να μου πάρουν το μαγαζί, παρά το γεγονός ότι δεν μου ήρθε επισήμως ειδοποίηση. Είχα πάρει ένα στεγαστικό δάνειο 250.000 ευρώ, το οποίο από το 2005 έως το 2011 πλήρωνα κανονικά. Ωστόσο, στη συνέχεια λόγω της κρίσης, δεν μπορούσα να ανταποκριθώ. Εχω δύο κορίτσια, από τα οποία το ένα είναι φοιτήτρια και το άλλο δουλεύει. Δεν ξέρω πια τι να κάνω...".

Δείτε βίντεο από το δικαστήριο:

Πηγή: Thesstoday.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network