Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο
Ελληνική Αστυνομία EUROKINSSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η Ελληνική Αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη τέθηκε σε διαθεσιμότητα. 

Η ΕΛΑΣ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

H σχετική ανακοίνωση

Σε συνέχεια του από 05-12-2022 Δελτίου Τύπου σχετικά με σύλληψη αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια, ενημέρωσε καταρχάς για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου, αναφέροντας ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς έχει υποστεί ζημιά σημαντικό μέρος του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων.

Από εκεί και πέρα, όπως είπε ο δικηγόρος, ο 16χρονος δεν έκανε απολύτως καμία ενέργεια κατά των αστυνομικών, παρά μόνο προσπαθούσε να διαφύγει για να μη συλληφθεί για το ότι δεν πλήρωσε καύσιμα ευτελούς αξίας, από το πρατήριο στο οποίο βρισκόταν νωρίτερα.

Χαρακτήρισε ως τελείως ανυπόστατες πληροφορίες για το ότι ο νεαρός είχε επιχειρήσει να εμβολίσει με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς, επισημαίνοντας πως τα σημάδια στο όχημα δείχνουν πως πυροβολήθηκε από πίσω, με τη βολίδα να διαπερνά το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να καταλήγει στο κεφάλι του 16χρονου.

“Πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω, από άτομο το οποίο τον καταδιώκει” επανέλαβε ο κ. Αλεξόπουλος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες για μία δεύτερη βολή η οποία είναι άγνωστο πού κατέληξε. Κατά τον ίδιο δεν μπορεί να ήταν προειδοποιητική, καθώς δεν βγάζει νόημα ο αστυνομικός να πυροβολεί στον αέρα για προειδοποίηση και αμέσως μετά να ρίχνει σε ευθεία βολή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα