Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι πορείες για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι πορείες για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
MotionTeam

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε και φέτος η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου από νωρίς εκπρόσωποι φορέων, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και απλοί πολίτες κατέθεσαν στεφάνια κι άφησαν λουλούδια στο μνημείο των ηρώων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι πορείες με τις οποίες κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε και φέτος η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου από νωρίς εκπρόσωποι φορέων, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και απλοί πολίτες κατέθεσαν στεφάνια κι άφησαν λουλούδια στο μνημείο των ηρώων που βρίσκεται στο προαύλιο της Σχολής.

Μπροστά από το Πολυτεχνείο επί της Εγνατίας Οδού ξεκίνησαν μετά τις 6.00 το απόγευμα τρεις διαφορετικές πορείες που κινούνται μέσω κεντρικών δρόμων προς το αμερικανικό προξενείο στην Τσιμισκή.

Στην πρώτη πορεία συμμετέχουν μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές ενώ στην κεφαλή της βρίσκονται μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 που κρατούν πανό.

Με δική του ξεχωριστή πορεία συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές του κόμματος και μέλη της Νεολαίας.

Από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να ξεκινήσει και η τρίτη πορεία, στην οποία συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Τροχαία διέκοψε από νωρίς το απόγευμα την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version