Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν μουσικό του δρόμου για "επαιτεία" - Οργή Ζερβουδάκη

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν μουσικό του δρόμου για "επαιτεία" - Οργή Ζερβουδάκη

Σωρεία αντιδράσεων για τη σύλληψη της μουσικού στην πλατεία Αριστοτέλους - Τι έγραψε για το συμβάν o Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη το βράδυ της Κυριακής μιας κοπέλας μουσικού στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η σύλληψη έγινε για "επαιτεία". Ο ίδιος χαρακτηρίζει "απαράδεκτο" το περιστατικό και "δίωξη" εναντίον του πολιτισμού, ενώ υπογραμμίζει πως δεν υπήρξε ενημέρωση του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας.

"Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή" σημειώνει ο γνωστός μουσικός, και καταλήγει αναφέροντας πως ο "ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού".

Η ανάρτηση στο Facebook που έκανε ο Δημήτρης Ζερβουδάκης:

Και το βίντεο της μουσικού που δημοσίευσε από εμφάνισή της στην Αριστοτέλους:

Την Τετάρτη προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με αφορμή τη συγκεκριμένη σύλληψη. Θυμίζουμε πως πριν δύο χρόνια, μουσικοί του δρόμου είχαν οργανώσει διαμαρτυρία στην παραλία της πόλης για τις προσαγωγές από την αστυνομία, όταν είχαν αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατάληψη δημοσίου χώρου και μη πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ.

SHARE:

24Media Network