Θεσσαλονίκη: Το "Άγιος Παύλος" μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid

Εικόνα από ΜΕΘ κορονοϊού σε ελληνικό νοσοκομείο
Εικόνα από ΜΕΘ κορονοϊού σε ελληνικό νοσοκομείο SHUTTERSTOCK

Για δεύτερη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" της Θεσσαλονίκης θα δέχεται αποκλειστικά περιστατικά covid.

Ως νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid, πρόκειται να λειτουργεί από αύριο το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" της Θεσσαλονίκης.

Η Βόρεια Ελλάδα πλήττεται για ακόμη μια φορά από τη δίνη του κορονοϊού, καθώς καθημερινά ανακοινώνονται όλο και περισσότερες νέες μολύνσεις.

Έτσι, αρκετά νοσοκομεία μετατρέπονται σε κλινικές covid, όπου εξυπηρετούνται αποκλειστικά ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό. Μεταξύ αυτών πλέον και το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος".

Ένα χρόνο μετά την πρώτη μετατροπή του, όταν είχε αρχίσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, το Άγιος Παύλος θα μετατραπεί και πάλι σε νοσοκομείο αποκλειστικής χρήσης για περιστατικά κορονοϊού, σταδιακά από αύριο Τετάρτη 11/11/2021, αναφέρουν πληροφορίες του GRTimes.

Η συγκεκριμένη απόφαση που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, έρχεται ως αποτέλεσμα της όλο και μεγαλύτερης πίεσης που δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, τόσο στις απλές κλίνες, όσο και στις κλίνες ΜΕΘ που είναι ασφυκτικά γεμάτες. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Άγιος Παύλος αυτή τη στιγμή είναι γεμάτες οι 7 κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο “τραπέζι” των συζητήσεων για να γίνει αποκλειστικά για Covid, ήταν και το νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” ωστόσο προκρίθηκε η λύση του Άγιος Παύλος, που καλείται πλέον να ρίξει όλες του τις δυνάμεις, στη μάχη κατά του κορονοϊού, έχοντας όμως λιγότερο υγειονομικό προσωπικό φέτος λόγω των αναστολών εργασίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φάρμακο κορονοϊού, Covid-19, Νοσοκομεία
SHARE:

24Media Network