Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο ετέθη η μεγάλη πυρκαγιά στη ΒΙΠΕ Σίνδου

ΑΡΓΟΣ-Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας «Εσπερίδες» στην περιοχή της Νέας Κίου σημειώθηκε το απόγευμα της  Τετάρτης 31 Αυγούστου.
Στο σημείο ενεργούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθώντας να την ελέγξουν.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΑΡΓΟΣ-Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας «Εσπερίδες» στην περιοχή της Νέας Κίου σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Αυγούστου. Στο σημείο ενεργούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθώντας να την ελέγξουν.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Στην επιχείρηση πλαστικών υλών η καταστροφή είναι σχεδόν ολοσχερής, έχει κατέρρευσε μεγάλο μέρος της στέγης ενώ άλλη μία από τις εταιρείες έχει υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο πλαστικών υλών και χάρτου στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Αυτή την ώρα βρίσκονται στα στάδιο της αποκαθάρσης, προκειμένου να γίνει πρώτη εκτίμηση των ζημιών, που φαίνεται πως είναι εκτεταμένες.

«Το έργο της κατάσβεσης ήταν ιδιαιτέρως δυσχερές, καθώς καίγονταν πλαστικά και χαρτί. Η πυρκαγιά έφευγε γρήγορα λόγω της καύσης των εύφλεκτων υλικών», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσατσούλας. Οι πυροσβέστες πάλευαν επί ώρες προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί σε παρακείμενα εργοστάσια. Στο κτήριο που είναι αλουμινοκατασκευή και εκτείνεται σε χώρο 3.500 μέτρων συστεγάζονταν τρεις επιχειρήσεις.

«Στην επιχείρηση πλαστικών υλών η καταστροφή είναι σχεδόν ολοσχερής, έχει κατέρρευσε μεγάλο μέρος της στέγης ενώ άλλη μία από τις εταιρείες έχει υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές» επισήμανε ο αρχιπύραρχος Δημήτρης Τσατσούλας.

Το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης φωτιάς στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία Αρχείου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Σίνδο

SHARE:

24Media Network