Θρίλερ στον Έβρο: “Ήταν δεμένες και σφαγμένες στο λαιμό. Φοβόμαστε εκτέλεση Σαρία”

Θρίλερ στον Έβρο: “Ήταν δεμένες και σφαγμένες στο λαιμό. Φοβόμαστε εκτέλεση Σαρία”

Οι γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά με τα ρούχα τους ενώ από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν γύρω τους άλλα στοιχεία. Αν και οι τρεις γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά, η νεκροτομή θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Αποτροπιασμό προκαλεί το στυγερό έγκλημα με τις τρεις γυναίκες που βρέθηκαν με κομμένους λαιμούς και δεμένες πισθάγκωνα, στις όχθες του ποταμού Έβρου.

Δίπλα σε ένα από τα θύματα βρέθηκαν οδοντωτά μαχαίρια τα οποία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, από έναν αγρότη που εκείνη την στιγμή ακολουθούσε τον αγροτικό δρόμο για να φτάσει στο χωράφι του. Ο δράστης ή οι δράστες δεν έκαναν προσπάθεια να τις κρύψουν και οι τρεις σοροί βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου. Τα δύο κοριτσάκια, το μικρότερο 12-15 ετών, το μεγαλύτερο 17-20 ετών δίπλα-δίπλα, δεμένες πισθάγκωνα, τοποθετημένες στα γόνατα να κοιτούν προς την ίδια πλευρά και με μόνα τραύματα, δύο βαθιά και θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στους λαιμούς τους.

Περίπου 10 μέτρα πιο μακριά βρέθηκε η άλλη γυναίκα ηλικίας έως 35 ετών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Ο κοινοτάρχης του Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης μίλησε στον News24/7 στους 88,6 για το αποτρόπαιο έγκλημα που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και όλη τη χώρα.

“Φαίνεται πως οι τρεις γυναίκες είναι συγγενείς. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο, να δούμε ανθρώπους δεμένους και σφαγμένους στο λαιμό. Ο κόσμος εδώ φοβάται και σκέφτεται διάφορα. Ένας αγρότης βρέθηκε πάνω σε αυτή την αποτρόπαια εικόνα, είναι και εκείνος σε κατάσταση σοκ. Όλοι φοβούνται πως οι λόγοι είναι θρησκευτικοί. Οι έμποροι τα τελευταία χρόνια διακινούν κόσμο αλλά δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Εμείς ελπίζουμε να μην έχει να κάνει με θρησκευτικούς λόγους. Αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτό το έγκλημα, κυκλοφορούν ανάμεσά μας”.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Οι ηλικίες τους προκύπτουν κατά προσέγγιση όπως τις είδε στο σημείο ο ιατροδικαστής, καθώς δεν έφεραν έγγραφα μαζί τους και εικάζεται πως είναι αφρασιατικής καταγωγής, είτε από την Βόρεια Αφρική είτε από την Μέση Ανατολή.

Επίσης, λόγω των ηλικιών εικάζεται πως πρόκειται για μάνα με τις δύο κόρες της, κάτι που αναμένεται να διαπιστωθεί από την εξέταση DNA που θα ακολουθήσει, αφού ήδη έχουν ληφθεί σχετικά δείγματα που θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, μαζί με τα ρούχα τους και δείγματα από τα νύχια τους, μήπως μπορέσουν να εξαχθούν και τυχόν γενετικά υλικά των εκτελεστών τους.

Και τα τρία θύματα φορούσαν τα ρούχα τους και δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη επίθεσης με σεξουαλικά κίνητρα, κάτι που θα γίνει ξεκάθαρο βέβαια μετά την νεκροψία-νεκροτομή, η οποία αποφασίστηκε τελικά να διενεργηθεί αύριο από τον καθηγητή κ. Παυλίδη.

Πρόσθετα, δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν η ληστεία, αφού το μεγαλύτερο θύμα, έφερε απείραχτα, κάποια χρυσά δαχτυλίδια και αλυσίδες στον λαιμό της.

Οι Αρχές θεωρούν ότι από τον τρόπο που βρέθηκαν οι τρεις σοροί ακολουθήθηκε ένα τελετουργικό εκτέλεσης που παραπέμπει σε μουσουλμανικού τύπου εκτελέσεις.

Επίσης από την αυτοψία, ο ιατροδικαστής καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι τρεις γυναίκες ήταν νεκρές πιθανόν 3-4 ημέρες πριν ανακαλυφθούν, κάτι που επίσης θα γίνει πιο ξεκάθαρο μετά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα