Τη μνήμη της Κυράς της Ρω θα τιμήσει το Λύκειο Ελληνίδων Αλεξανδρείας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξάνδρειας να τιμήσει τη μνήμη της Κυράς της Ρω στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Παρασκευή 8 Μαρτίου, επέλεξε το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αλεξανδρείας για να παρουσιάσει το έργο και την προσφορά μίας μεγάλης Ελληνίδας, της Κυράς της Ρω -μέσα από τις αφηγήσεις της Αλεξανδρινής Ευαγγελίας Ξενοπούλου, που αφιέρωσε μέσα από τη φωνή και τα τραγούδια της, σχεδόν όλη τη ζωή της στο Καστελλόριζο.

Η εκδήλωση που γίνεται με την επιμέλεια της προέδρου του ιστορικού παροικιακού σωματείου Αλίκης Αντωνίου, θα παρουσιαστεί από την διευθύντρια του Τοσίτσαιου-Πρατσίκειου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, εκπαιδευτικό και αρχαιολόγο, Αγγελική Τσιαδήμη.

ADVERTISING

Tελεί υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας. Στην εκδήλωση, θα συμμετάσχουν μαθητές του Αβερωφείου Σχολείου, όπου θα χορέψουν παραδοσιακούς δωδεκανησιακούς χορούς.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network