Τηλεοπτικές άδειες: Καταθέτει ξανά ο Καλογρίτσας

Τηλεοπτικές άδειες: Καταθέτει ξανά ο Καλογρίτσας
Ο Χρήστος Καλογρίτσας Eurokinissi

O Χρήστος Καλογρίτσας καταθέτει εκ νέου για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Τι έχει ισχυριστεί μέχρι στιγμής ο Ελληνας επιχειρηματίας.

Τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση του με την ελληνική Δικαιοσύνης στα πλαίσια της έρευνας για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών πραγματοποιεί ο Χρ. Καλογρίτσας.

Ο επιχειρηματίας είχε ήδη βρεθεί την περασμένη εβδομάδα ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις γύρω από τα όσα προηγήθηκαν του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, εξαιτίας των οποίων ελέγχεται για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος.

Τότε, φέρεται να είχε επαναλάβει τα όσα υποστήριξε και στη Βουλή καταθέτοντας μάλιστα, και αναλυτικές έγγραφες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρθηκε στην ύπαρξη «εικονικής» σύμβασης με την λιβανέζικη CCC προκειμένου ναν φαίνεται ότι ενδιαφερόταν ο ίδιος για την κατοχή τηλεοπτικής άδειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και κατά την έξοδο του από τον Άρειο Πάγο, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου».

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία στην οποία έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, με την οποία φέρεται να έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Ο Χρ. Καλογρίτσας μάλιστα, έχει καταθέσει στη Βουλή ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς τον κάλεσε και του ζήτησε να είναι ο «μπροστινός» στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Να σημειωθεί ότι είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου να καταθέσει ο πρώην υπουργός Νικ. Παππάς για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα