Τίτλοι τέλους στον αγώνα των καθαριστριών

Τίτλοι τέλους στον αγώνα των καθαριστριών
Συγκέντρωση καθαριστριών σχολικών κτηρίων στο υπ. Εσωτερικών την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Με την υπ' αριθμ. 1194/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει το ελληνικό Δημόσιο

Τέλος στο δικαστικό αγώνα των 393 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών έβαλε ο Άρειος Πάγος. Με την υπ ‘ αριθμ. 1194/2017 απόφασή του  απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει το ελληνικό Δημόσιο.

Oι καθαρίστριες είχαν δικαιωθεί το 2014 από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο είχε δεχθεί πως οι υπάλληλοι καθαρισμού που εργαζόντουσαν με σύμβαση εξαρτημένης  εργασίας  ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, θα έπρεπε να επανατοποθετηθούν. Παράλληλα είχε αναγνωρίσεο ότι η κατάσταση της διαθεσιμότητας που τέθηκαν, λόγω κατάργησης των θέσεων τους, συνιστά άκυρη καταγγελία των εργασιακών τους συμβάσεων.

Οι  δικηγόροι  των καθαριστριών σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου “σηματοδοτεί νομική και ηθική δικαίωση του αγώνα”. Τέλος τη χαρακτήρισαν “σημαντική παρακαταθήκη στο νομικό πολιτισμό της χώρας μας και στη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα