Το ανθρώπινο πρόσωπο της Εκκλησίας: 124 εκατ. ευρώ το 2016 σε φιλανθρωπικές δράσεις

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση.

Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2005 με την ονομασία Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων, μια και βασική του αποστολή όταν ξεκίνησε τη δράση του ήταν η παροχή φροντίδας στον άστεγο πληθυσμό της πόλης η οποία περιελάμβανε την καθημερινή διανομή συσσιτίου καθώς και τη δυνατότητα ένταξής του σε προγράμματα φιλοξενίας.

Ο Δήμος Αθηναίων, από το 1999, παρέχει καθημερινά ανοιχτό συσσίτιο, χωρίς καμία διάκριση, σε όλους τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται. Σήμερα, στην αυλή του Κ.Υ.Α.Δ.Α., δύο φορές την ημέρα (στις 12:00 και στις 16:30), κάθε μέρα του χρόνου, χωρίς διακοπές,  προσφέρονται συνολικά περίπου 1.200 γεύματα.
(ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI)
Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2005 με την ονομασία Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων, μια και βασική του αποστολή όταν ξεκίνησε τη δράση του ήταν η παροχή φροντίδας στον άστεγο πληθυσμό της πόλης η οποία περιελάμβανε την καθημερινή διανομή συσσιτίου καθώς και τη δυνατότητα ένταξής του σε προγράμματα φιλοξενίας. Ο Δήμος Αθηναίων, από το 1999, παρέχει καθημερινά ανοιχτό συσσίτιο, χωρίς καμία διάκριση, σε όλους τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται. Σήμερα, στην αυλή του Κ.Υ.Α.Δ.Α., δύο φορές την ημέρα (στις 12:00 και στις 16:30), κάθε μέρα του χρόνου, χωρίς διακοπές, προσφέρονται συνολικά περίπου 1.200 γεύματα. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το ποσό καλύπτει όλες τις ανάγκες και τα λειτουργικά έξοδα των ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τα στοιχεία για τη φιλανθρωπική διακονία κατά το 2016, με το ποσό που έχει διατεθεί να ανέρχεται στα 124.416.599,67 ευρώ, δημοσιοποίησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ανακοινωθέν το οποίο εξεδόθη, το δαπανηθέν ποσό καλύπτει όλες τις ανάγκες και τα λειτουργικά έξοδα των ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, κατατέθηκε ενδεικτικός πίνακας δομών στην Εκκλησία της Ελλάδος για το 2016, ο οποίος περιλαμβάνει γενικό φιλόπτωχο ταμείο, ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, ορφανοτροφεία, οικοτροφεία, γηροκομεία, ιδρύματα χρονίως πασχόντων, ιδρύματα ΑΜΕΑ, κέντρα ψυχικής υγείας, «Βοήθεια στο σπίτι», νοσοκομεία-ιατρεία, άσυλα, κατασκηνώσεις, κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ, συσσίτια, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, σχολές διαφόρων ειδικοτήτων, φροντιστήρια σχολικών μαθημάτων, υποτροφίες, ξενώνες, φοιτητικές εστίες, πνευματικά κέντρα, κοινωνικά παντοπωλεία, τράπεζα ρούχων, λοιπά ιδρύματα, κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, τράπεζες αίματος κά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network