Το “ευχαριστώ” του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν

Το “ευχαριστώ” του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν
Οι γονείς του δολοφονημένου μετανάστη από το Πακιστάν Σ. Λουκμάν στο συλλαλητήριο ενάντια σε κάθε ρατσιστική πολιτική, που διοργανώθηκε από συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, στα Πετράλωνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη ρατσιστική εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού τους, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Μερκούρη και ακολούθησε πορεία προς το σημείο της δολοφονίας με κατάληξη το σταθμό ΗΣΑΠ των Πετραλώνων. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε το 2013 στα Πετράλωνα. Η υπόθεση έχει ενταχθεί στις δικογραφίες που εξετάζονται σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” θέλησε να πει στην ελληνική Δικαιοσύνη ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, του 27χρονου Πακιστανού που έγινε σύμβολο του αντιφασισμού, όταν έπεσε νεκρός στα Πετράλωνα το 2013.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα, με τον πατέρα του θύματος να δίνει το παρόν, ταξιδεύοντας από το Πακιστάν, προκειμένου να καταθέσει στο δικαστήριο ως πολιτικώς ενάγων. Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα η Αννέτα Καββαδία, ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Γιώργος Ψυχογιός, που με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του άτυχου μετανάστη.

Ο νεαρός εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν, σύμφωνα με την κατηγορία, δέχθηκε επτά μαχαιριές στις 3 η ώρα τη νύχτα της 17ης Ιανουαρίου του 2013, ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του στη λαϊκή για να πιάσει δουλειά. Η έρευνα των αρχών οδήγησε στον εντοπισμό δύο ατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ από το σπίτι ενός εκ των δύο κατασχέθηκαν όπλα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Ενώ οι ίδιοι αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση, παραπέμφθηκαν να δικαστούν και στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί πως πρωτόδικα οι Χρήστος Στεργιοπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη με το δικαστήριο να δέχεται ότι η δολοφονία του άτυχου νεαρού τελέστηκε με ρατσιστικό κίνητρο. Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα