Το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας που στηρίζει εδώ και χρόνια την ελληνική οικογένεια

Το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας που στηρίζει εδώ και χρόνια την ελληνική οικογένεια

Μια ματιά στις δράσεις της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ που αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των στιγμών, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφοράς.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει άρδην την ζωή και την καθημερινότητά μας. Όσα ζούμε είναι σίγουρα πρωτόγνωρα, είναι όμως και μια καλή ευκαιρία να φέρουμε τον άνθρωπο στο προσκήνιο και να βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια της χώρας μας να ‘νικήσει’ τον κορονοϊό και να σταθεί όρθια μετά το τέλος της πανδημίας, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Στην προσπάθεια αυτή έχουν συμβάλει σημαντικά, εταιρείες, επιχειρήσεις, φορείς και κοινωφελή ιδρύματα, που στηρίζουν έμπρακτα τη μάχη κατά του κορονοϊού μέσα από δράσεις και ενέργειες που έχουν σκοπό να ενισχύσουν τον τομέα της Υγείας και να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους συνανθρώπους μας που – τώρα περισσότερο από ποτέ – βρίσκονται σε ανάγκη.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας εταιρείας που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέσα σε αυτή τη νέα κανονικότητα με ενέργειες που βοηθούν στις δύσκολες στιγμές ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία και παράλληλα στέκονται δίπλα στον πολίτη με υπεύθυνες δράσεις, είναι η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.

Για περισσότερο από 50 χρόνια η εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Αυτό έκανε και αυτό συνεχίζει να κάνει με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο εν μέσω πανδημίας. Αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά, η εταιρεία φρόντισε να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια της χώρας και καθενός από εμάς ξεχωριστά να βγούμε νικητές από την πανδημία.

Δίνοντας βάση, όπως διαχρονικά κάνει, στις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της αγάπης για τον συνάνθρωπο, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ βρέθηκε άμεσα στην πρώτη γραμμή της προσφοράς στηρίζοντας το έργο της σε δύο βασικούς πυλώνες: την υγεία και την κοινωνία. Οι ενέργειές της φανερώνουν μία λογική βαθιά ριζωμένη στην υπόσταση της εταιρείας.

Η προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Πρώτο μέλημα της εταιρείας ήταν να συμβάλει στις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Με τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και υλικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πολλές εταιρείες αυτό το χρονικό διάστημα, βοήθησαν πραγματικά στο να αποκτήσει το ΕΣΥ τον εξοπλισμό και τα αναλώσιμα που έλειπαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ προσέφερε 10 κλίνες ΜΕΘ και 10 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», που αποτέλεσε το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη και που από την πρώτη στιγμή έδωσε μάχη ενάντια στον ιό.

Κοντά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη

Αυτή δεν ήταν όμως η μοναδική συνεισφορά της εταιρείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, αφού το έργο της συνεχίστηκε με έμφαση στον άνθρωπο και κυρίως στους συνανθρώπους μας που αυτές τις δύσκολες ώρες έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας. Με ενέργειες που αναδεικνύουν τη στάση Εταιρικής Υπευθυνότητας που η εταιρεία διατηρεί και που διαφαίνεται ως λογική βαθιά ριζωμένη στην υπόστασή της, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα χορηγίας των προϊόντων προς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ανέλαβε την πλήρη παροχή σίτισης των ηλικιωμένων του Γηροκομείου Αθηνών για 2 μήνες. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Απριλίου ξεκίνησε να παρέχει καθημερινά 2 μαγειρεμένα γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας, πλήρως προσαρμοσμένα στις ειδικές ανάγκες διαιτολογίου των ηλικιωμένων.
  • Προσέφερε 3 τόνους προϊόντων ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στον Δήμο Ξάνθης, ενισχύοντας τη δράση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που υποστηρίζει ευπαθείς ομάδες με την κατ’ οίκον διανομή τροφίμων, καθώς και του προγράμματος «Τραπέζι της Αγάπης».

Συνολικά, από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ έχει χορηγήσει περισσότερους από 10 τόνους λαχανικών και φρέσκων σαλατών σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες καθώς συνεχίζει με συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης να προσφέρει τρόφιμα σε πληθώρα κοινωφελών οργανισμών σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε κοινωνικά παντοπωλεία τοπικών κοινοτήτων, υποστηρίζοντας το ουσιαστικό τους έργο, τώρα περισσότερο από ποτέ. Η Ένωση «Μαζί για το παιδί», «το Χαμόγελο του παιδιού», το «Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων» και η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μερικοί μόνο από τους οργανισμούς που στηρίζει η εταιρεία.

Όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή, έτσι και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή με την οποία μας έφερε αντιμέτωπους η πανδημία του κορονοϊού, η κοινωνία έχει ανάγκη από ανθρώπους και ομάδες που θα βγουν μπροστά. Καλούμαστε όλοι, ως επαγγελματίες αλλά πρωτίστως ως άνθρωποι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, βοηθώντας την χώρα με όποιον τρόπο μπορούμε.

Η εταιρεία που μπαίνει εδώ και χρόνια στο σπίτι κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεχίζει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με δράσεις και ενέργειες που αντιπροσωπεύουν την ελάχιστη προσφορά στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και εκδήλωση ευγνωμοσύνης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και σε όλους εμάς που μείναμε σπίτι και ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για να είμαστε ασφαλείς.

Κάθε προσπάθεια, κάθε μικρή η μεγάλη ενέργεια, είναι ένα ακόμα βήμα προς τη νίκη. Στην προκειμένη περίπτωση, οι δράσεις της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα