Το σκληρό πρόσωπο του ελληνικού δημοσίου: Ζήτησαν 500 ευρώ για να μεταφέρουν τη σορό του καθηγητή που πνίγηκε στη Ρόδο

Έρευνες ανδρών της ΕΜΑΚ και του Στρατού για την ανεύρεση των αγνοουμένων από την κακοκαιρία στην Ρόδο το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013.
Η ισχυρή βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός. Λόγω της κακοκαιρίας, υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.
φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Συγκλονιστική μαρτυρία του Δημάρχου Σύμης. Υπάλληλος στο ελληνικό προξενείο Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ για την μεταφορά της σορού του εκπαιδευτικού από την Τουρκία. Πώς αντέδρασε η οικογένεια. Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη (Pic+Vid)

Αντιμέτωποι με το πιο σκληρό, το πιο ανάλγητο πρόσωπο της ελληνικής γραφειοκρατίας και μάλιστα επί τουρκικού εδάφους, βρέθηκαν οι συγγενείς του 53χρονου καθηγητή Αγγλικών Κώστα Αργυρόπουλου.

Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό που αγνοούνταν επί τρεις ημέρες λόγω της θεομηνίας στη Ρόδο και τελικά η σορός του ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια.

ADVERTISING

Όπως αποκαλύπτει ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος συνόδευσε τα αδέλφια του νεκρού καθηγητή στην Τουρκία - προκειμένου να τους διευκολύνει με τις διαδικασίες αναγνώρισης και παραλαβής της σορού -το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης ζήτησε από τους συγγενείς του το εξωφρενικό ποσό των 500 ευρώ για την μεταφορά του στην Ελλάδα και μάλιστα μπροστά σε δημοσιογράφους από τουρκικά κανάλια.

Προς το παρόν βέβαια, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο ότι το επίμαχο ποσό φτάνει στα 700 ευρώ.

Ο κ. Παπακαλοδούκας δεν διστάζει να καταγγείλει την αναλγησία του ελληνικού κράτους και μιλάει ανοιχτά κατά των αρμοδίων.

Συγκεκριμένα, λέει χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος οικειοθελώς συνόδευσε τους συγγενείς του άτυχου εκπαιδευτικού στην Τουρκία για την αναγνώριση της σορού του.

Ο ίδιος αναφέρει ότι "όταν ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση παρουσία εισαγγελέα και ενώ το κράτος της Τουρκίας απλοποίησε ουσιαστικά τις διαδικασίες, ώστε οι συγγενείς να συνοδεύσουν άμεσα τον άνθρωπο τους στη Ρόδο, το ελληνικό προξενείο Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο που θα μετέφερε το νεκρό στη Ρόδο.

Δεν ντράπηκαν ούτε την αδελφή του θύματος που προσπαθούσαμε να τη συνεφέρουμε, καθώς είχε λιποθυμήσει μετά την αναγνώριση της σορού.

Το τουρκικό κράτος έκανε τα πάντα να μας βοηθήσει. Παρακάμψαμε γραφειοκρατικές διαδικασίες 15 ημερών για να πάρουμε αυθημερόν τη σορό, οι Τούρκοι μάς βοήθησαν στα πάντα, ενώ η υπάλληλος του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης, που υποτίθεται ότι είμαστε και ευρωπαϊκό κράτος, μάς ζήτησε 500 ευρώ. Αποδείξαμε πόσο γελοίο κράτος είμαστε, ντροπή!"

Παρ' όλα αυτά, τα αδέλφια του άτυχου εκπαιδευτικού έδωσαν τελικά τα χρήματα και παρά τις ενστάσεις του Δημάρχου Σύμης για την απαράδεκτη αντιμετώπισή τους από την πλευρά του ελληνικού κράτους.

Πάντως, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για το απίστευτο περιστατικό αποφάσισε να επιστρέψει το ποσό των 500 ευρώ στους συγγενείς του άτυχου θύματος.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Σύμης ανέφερε ότι οι συγγενείς ζήτησαν στην κηδεία να μην παραβρεθεί κανένας άλλος από τις τοπικές αρχές, εκτός από τον Δήμαρχο Σύμης.

Το σκληρό πρόσωπο του ελληνικού δημοσίου: Ζήτησαν 500 ευρώ για να μεταφέρουν τη σορό του καθηγητή που πνίγηκε στη Ρόδο

(Με πληροφορίες από το rodosreport.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στον εκπαιδευτικό από τη Ρόδο ανήκει η σορός που βρέθηκε στην Τουρκία

Ρόδος: Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός ο 67χρονος αγνοούμενος

Νεκρή ανασύρθηκε 40χρονη στην Ρόδο, αγνοούνται άλλοι δύο

Το Ελληνικό Προξενείο ζήτησε 500 ευρώ από την οικογένεια του νεκρού για το φέρετρο

SHARE:

24Media Network