Το σποτ της κυβέρνησης για τα 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται

Το σποτ της κυβέρνησης για τα 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται
Το σποτ της κυβέρνησης για τα 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται Twitter@YpYgGR

Το βίντεο του Υπουργείου Υγείας για το Freedom Pass που απευθύνεται σε νέους 18 έως 25 ετών.

Ένα τηλεοπτικό σποτ παρουσίασε η κυβέρνηση για την προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα προσφέρεται σε νέους από 18 έως και 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η κάρτα αυτή θα ενεργοποιείται την επομένη του εμβολιασμού και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους και εκδηλώσεις πολιτισμού, αλλά και για τουρισμό.

Η “κάρτα ελευθερίας” θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια με πλοίο και τρένο, έξοδα ενοικίασης οχήματος, έξοδα για ξενοδοχεία και κάμπινγκ, αλλά και την είσοδο σε χώρους πολιτισμού, σε σινεμά, σε θέατρα, σε μουσεία, σε αρχαιολογικους χώρους, σε σχολές χορού.

Θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιασθεί μέσα στο 2021. Αφορά δηλαδή και όσους νέους έχουν ήδη εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν από εδω και στο εξής. Θα εξαντλείται σταδιακά με τη χρηση της μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό ή μέσω μίας μιας ειδικής βεβαίωσης για τους νέους που δεν διαθέτουν κινητό νέας γενιάς.

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Αφού ο ενδιαφερόμενος προχωρήσει στον εμβολιασμό του, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται την επόμενη ημερα. Ο νέος που θα δικαιουται την κάρτα θα λαμβάνει ολες τις σχετικές οδηγίες. Η κάρτα θα αποθηκεύεται σε ένα “ψηφιακό πορτοφόλι” και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συναλλαγές με POS.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα