Τιμές καυσίμων: Με μοντέλο Freedom Pass οι επιδοτήσεις στη βενζίνη

Τιμές καυσίμων: Με μοντέλο Freedom Pass οι επιδοτήσεις στη βενζίνη
Πρατήρειο καυσίμων Eurokinissi

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνει η διαδικασία επιδότησης των πολιτών για φθηνότερα καύσιμα κίνησης.

Τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων σε βάθος τριμήνου εξήγγειλε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εν όψει και της εξειδίκευσης που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης από το οικονομικό επιτελείο, εκτιμάται ότι “οδηγός” για τις κατανομές των επιδοτήσεων στα καύσιμα θα είναι το μοντέλο που ακολουθήθηκε με το Freedom Pass, με τη χρήση μιας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και μιας ψηφιακής κάρτας.

Σημειώνεται ότι σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του το πρωί ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνει η διαδικασία επιδότησης των πολιτών για φθηνότερα καύσιμα κίνησης.

Όπως σημείωσε, γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.

Αναμένοντας και τις τεχνικές λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας, υπενθυμίζεται ότι το Freedom Pass, με βάση το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150€ που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Έτσι, κάθε δικαιούχος, αφού έχει μπει και καταχωρίσει στοιχεία του στην σχετική πλατφόρμα, (όπου με τη χρήση των δεδομένων του taxisnet τεκμηριώνεται αν μπορεί να ενταχθεί στην περίμετρο προστασίας) μπορεί να πληρώνει για προϊόντα και υπηρεσίες απλά «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο εάν πρόκειται για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα είτε εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας σε e-shop εάν πρόκειται για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι το Freedom Pass αξιοποιείται για αγορές εντός Ελλάδας σε επιχειρήσεις με το σήμα των VISA ή MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμεί να αποκτήσετε. Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android). Είμαι επιχειρηματίας; Πως λειτουργεί ως προς την επιχείρησή μου το Freedom Pass και πότε θα λάβω τα χρήματα; Η κάρτα Freedom Pass λειτουργεί όπως οποιαδήποτε άλλη χρεωστική κάρτα. Ως εκ τούτου, τα χρήματα λαμβάνονται απευθείας όπως κάθε άλλη συναλλαγή μέσω POS ή ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα