Τουρισμός για όλους: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Τουρισμός για όλους: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
Σαντορίνη. Eurokinissi

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό διατίθενται προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 Έλληνες να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από  προορισμούς, σε όλη τη χώρα.

Για πρώτη φορά, διατίθενται 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 Έλληνες να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από  προορισμούς, σε όλη τη χώρα, μέσω του προγράμματος “Τουρισμός για όλους”.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης απο τη Σαντορίνη, “με τον «Τουρισμό για Όλους» η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι το κύριο μέλημά της είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σήμερα, μετά από την επώδυνη περιπέτεια της πανδημίας. Ποτέ πριν ο θεσμός του κοινωνικού τουρισμού δεν είχε ενισχυθεί με κρατική μέριμνα σε τέτοια έκταση και με ένα τόσο μεγάλο κονδύλι¨.

Για να υποβάλλει κανείς αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»  θα πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια: Να έχει 16.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα και 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι, κατ’ αρχάς, εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης. Σύμφωνα με τον υπουργό, “επιδοτούμε κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο. Υπολογίζουμε ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει εφέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Οι οποίες θα κατανεμηθούν στους 250.000 δικαιούχους Έλληνες πολίτες με ηλεκτρονική κλήρωση. Οι αιτήσεις θα γίνονται από τους ενδιαφερόμενους πολύ απλά, μέσω του συστήματος Taxis”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα