Τούρκος δημοσιογράφος πέρασε στον Έβρο και ζητά πολιτικό άσυλο

Φυλάκιο στην ελληνική πλευρά στα σύνορα Ελλάδος - Τουρκίας, Έβρος
Φυλάκιο στην ελληνική πλευρά στα σύνορα Ελλάδος - Τουρκίας, Έβρος EUROKINISSI

Ο δημοσιογράφος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι πολύ γνωστό όνομα στη γείτονα, δήλωσε στις αρχές ότι διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν.

Κορυφαίος Τούρκος δημοσιογράφος, που εργάζεται σε πολύ γνωστή και μεγάλης κυκλοφορίας ημερήσια εφημερίδα της γειτονικής χώρας, πέρασε πριν λίγες ημέρες μέσω του ποταμού Έβρου στην χώρα μας και ζήτησε πολιτικό άσυλο, γιατί διώκεται από το καθεστώς του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Evros-news.gr, πρόκειται για κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής εφημερίδας Yeni Yassam, που πέρασε απ’ την τουρκική πλευρά στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, στην περιοχή των Φερών.

Αυτό έγινε μετά την γιορτή των Θεοφανείων και στους αστυνομικούς είπε πως διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 χρόνων και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ADVERTISING

Για την περίπτωση του ενδιαφέρθηκε μάλιστα άμεσα και η Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων, που ήρθε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να βοηθήσει τον κορυφαίο Τούρκο δημοσιογράφο στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την είσοδο του στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας, όπου και υπέβαλλε αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου. Η περίπτωση του κρατήθηκε μυστική όλο αυτό το χρονικό διάστημα, λόγω της δίωξης του απ’ το καθεστώς της γειτονικής χώρας. Την ανέλαβε δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης που το όνομα του επίσης δεν ανακοινώνεται, ο οποίος και κατάφερε να διεκπεραιώσει γρήγορα και αποτελεσματικά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Αφού υποβλήθηκε η αίτηση χορήγησης ασύλου, ο Τούρκος δημοσιογράφος έμεινε ελεύθερος και έφυγε από τον Έβρο. Όμως η παρουσία του στο ΚΥΤ Φυλακίου και ο πολύ προσεκτικός χειρισμός που έγινε, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσει πληροφορίες για την υπόθεση το site της περιοχής.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι δεν έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες πληροφορίες, για το αν εγκρίθηκε η αίτηση του και έχει ήδη αναχωρήσει για χώρα του εξωτερικού όπως ο ίδιος επιθυμεί, καθώς όλοι οι χειρισμοί έγιναν με μεγάλη μυστικότητα.

Πηγή: 

evros-news.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έβρος: Δέκα Τούρκοι περνούν κάθε μέρα τα σύνορα

Για κατασκοπεία κατηγορούνται Έλληνας στρατιωτικός και Άγγλος που συνελήφθησαν στον Έβρο

Μεταναστευτικό: O Tσαβούσογλου, ο Έβρος και η "τρυφερή" FRONTEX

Έβρος: Επέστρεψε στην Τουρκία ο 38χρονος που πέρασε τα σύνορα

SHARE:

24Media Network