Τραγωδία στην Κατερίνη: Ενήμεροι οι γιατροί για την αλλεργία της 29χρονης

Φορείο σε διάδρομο νοσοκομείου (Φωτογραφία αρχείου)
Φορείο σε διάδρομο νοσοκομείου (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Η οικογένεια της 29χρονης θα κινηθεί νομικά, ενώ θα ορίσει και δικό της ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, ο τοκετός ήταν προγραμματισμένος, οπότε έπρεπε να προηγηθεί έλεγχος από τους γιατρούς.

Τόσο η οικογένεια όσο και η ίδια η 29χρονη λεχώνα που έχασε τη ζωή της έχοντας υποστεί αλλεργικό σοκ, από αντιβίωση που της χορηγήθηκε μετά την καισαρική, είχαν ενημερώσει τους γιατρούς για την αλλεργία που είχε σε συγκεκριμένη ουσία.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Γ. Παναγοπούλου, μίλησε στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως η οικογένεια της κοπέλας θα κινηθεί νομικά καθώς ήταν προγραμματισμένος ο τοκετός της και οι γιατροί έπρεπε, να είχαν πάρει ιστορικό. Επίσης, ανέφερε ότι η οικογένεια θα ορίσει και δικό της ιατροδικαστή.

ADVERTISING

""Είναι μία τραγική υπόθεση. Ήταν μία υγιέστατη κοπέλα, δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, γέννησε το παιδάκι της, υπεβλήθη σε καισαρική τομή, όπως λέει η οικογένειά της είχαν ενημερώσει οι συγγενείς, ότι είχε αλλεργία σε συγκεκριμένη αντιβίωση κι όταν γέννησε, της χορήγησαν την αντιβίωση από την οποία έπαθε αλλεργικό σοκ", δήλωσε η κυρία Παναγοπούλου.

Μάλιστα, όπως είπε, και η ίδια η 29χρονη είχε ενημερώσει τους γιατρούς και τους υπεύθυνους, ότι ήταν αλλεργική σε συγκεκριμένη ουσία.

"Η οικογένεια θα κινηθεί νομικά, για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου της κοπέλας. Εισήχθη στο νοσοκομείο ως προγραμματισμένος τοκετός, για τον οποίο οι γιατροί κάνουν κάποιον έλεγχο. Μία ολόκληρη οικογένεια είναι σε απόλυτη συντριβή, μία οικογένεια ενώθηκε και σε μία στιγμή κατέληξαν όλα σε μία τραγωδία", είπε η δικηγόρος της οικογένειας.

SHARE:

24Media Network