Τραγωδία στο Αίγιο: Διεκόπη η θητεία του 28χρονου

Τραγωδία στο Αίγιο: Διεκόπη η θητεία του 28χρονου
star/Glomex

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζουν πως οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν ότι είναι αδύνατον να επιτελέσει τα καθήκοντά του. Όπως αναφέρουν οι Αλ. Κούγιας και Ιω. Σαμέλης, μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Βαριά κατάθλιψη η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της θητείας του 28χρονου Σημαιοφόρου ΠΝ, που ήταν υπαίτιος του θανατηφόρου τροχαίου στο Αίγιο, διέγνωσαν οι θεράποντες ιατροί, κατά την υπεράσπιση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του νεαρού πρωταγωνιστή στο τροχαίο στο Αίγιο, το οποίο στοίχισε τη ζωή ενός βρέφους και της γιαγιάς του, επελήφθη η υπηρεσία του κατηγορούμενου, «αφού έγινε αντιληπτή η βαριά κατάθλιψη, από την οποία έπασχε».

Όπως αναφέρουν οι Αλ. Κούγιας και Ιω. Σαμέλης, μέχρι σήμερα ο 28χρονος οδηγός νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και «λόγω της βαρύτατης καταθλίψεώς του οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν ότι είναι αδύνατον να επιτελέσει τα καθήκοντά του στην ευαίσθητη θέση, στην οποία υπηρετούσε, και διέκοψαν τη θητεία του για έξι μήνες, ώστε είτε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο είτε παρακολουθούμενος από ιατρούς να αποθεραπευτεί και να επανέλθει, για να ολοκληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα».

Στην ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι ζητούν «να σταματήσει αυτή η ακραία επιθετικότητα» εναντίον του εντολέα τους, υπογραμμίζοντας πως «έχει διαπράξει ένα εξ αμελείας αδίκημα, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι μέχρι την ημέρα που προκάλεσε αυτή την τραγωδία με την αμέλειά του, το Πολεμικό Ναυτικό, στην υπηρεσία του οποίου δεν έχει ούτε ένα πειθαρχικό αδίκημα, του εμπιστεύθηκε να διαχειρίζεται πολεμικό πλοίο, του οποίου η αξία είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Τέλος, επαναλαμβάνουν πως ο 38χρονος ποτέ δεν θέλησε να διαφύγει από τις αρχές, αλλά «προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αυτοτιμωρούμενος με ακραίο τρόπο για το συμβάν, το οποίο προκάλεσε. Τον έσωσε η μητέρα του ειδοποιώντας την αστυνομία και μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε προηγηθεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα