Τραγούδι οι αλατιέρες του Μπουτάρη. 'Αν φταίω, πάω σπίτι και περνάω καλύτερα' λέει ο ίδιος

Τραγούδι οι αλατιέρες του Μπουτάρη. 'Αν φταίω, πάω σπίτι και περνάω καλύτερα' λέει ο ίδιος

Χαμός με τις "παγωμένες αλατιέρες" του δήμου Θεσσαλονίκης που ανέλαβαν δράση με χαρακτηριστική καθυστέρηση. "Αν αποδειχθεί πως φταίω, θα παραιτηθώ και θα περνάω καλύτερα" λέει ο Γιάννης Μπουτάρης (Vid)

"Τι μου την πάγωσες αυτή την αλατιέρα αφού ο κυρ Γιάννης ξήγα σου κάνε σωστή, αφού το χιόνι θέλεις να το κάνεις πέρα, τι μου την πάγωσες την αλατιέρα αυτή".

Η... "Ταμπακιέρα του Ιωσήφ Ριτσιάρδη έγινε "αλατιέρα" και το τραγούδι που καυτηριάζει το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη εξ αιτίας της καθυστερημένης ρίψης αλατιού, κάνει δικαιολογημένα, τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου.

Θα πάω σπίτι μου και θα περνάω καλύτερα

Ο κ. Μπουτάρης με δηλώσεις του (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM) υποστήριξε χθες, Τρίτη, πως θα προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι δεν λειτούργησαν οι αλατιέρες τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

"Η ευθύνη είναι απόλυτα του δημάρχου για ό,τι κακό συνέβη", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Όσον αφορά την ΕΔΕ πρόσθεσε πως "θα προχωρήσουμε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να δούμε τι δεν πήγε καλά στην ιστορία της πολιτικής προστασίας. Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει".

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι οι αλατιέρες του δήμου ξεκίνησαν να ρίχνουν αλάτι σε διάφορα σημεία της πόλης ήδη από τα Θεοφάνεια, καθώς ήταν πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας, "παραμονή της μέρας που άρχισε 10-11 το πρωί να χιονίζει χθες, είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τις αλατιέρες, διότι τις είχαμε φορτώσει αποβραδίς και λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας -μείον 10- πάγωσε, πέτρωσε το αλάτι και δεν καταφέραμε να βγάλουμε από το πρωί τις αλατιέρες, στις 5-6 το πρωί που έπρεπε να βγουν, με αποτέλεσμα να μπουκώσουν οι δρόμοι από χιόνι, να μπουκώσουν οι δρόμοι από αυτοκίνητα και να δημιουργηθεί το χάος το χθεσινό".

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί από χθες το βράδυ, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει σταματήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, ώστε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας να ενισχύσει την προσπάθεια καθαρισμού των δρόμων από το χιόνι.

Σήμερα, μιλώντας στον Realfm 97,8, ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Βεβαίως σκέφτομαι να παραιτηθώ, αν προκύψει ότι έχω ευθύνη. Θα πάω σπίτι μου και θα περνάω καλύτερα".

SHARE:

24Media Network