Τρίκαλα: Επίθεση σε σωφρονιστικό υπάλληλο από κρατούμενο

Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού
Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI

Το περιστατικό καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Την επίθεση κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων καταγγέλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η Ο.Σ.Υ.Ε, στις 26 Μαρτίου στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων ένας σωφρονιστικός υπάλληλος γρονθοκοπήθηκε και ξυλοφορτώθηκε από Έλληνα κρατούμενο, περιστατικό για το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

ADVERTISING

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Μόλις την περασμένη Πέμπτη 21/3/2019 καταγγείλαμε το νέο ξυλοδαρμό δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων από αλλοδαπό κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Πέντε (5) ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 26/3/2019 στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων ένας ακόμη σωφρονιστικός υπάλληλος γρονθοκοπήθηκε και ξυλοφορτώθηκε από Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος προηγουμένως σε έξαλλη κατάσταση, χτυπώντας τις πόρτες και σπάζοντας τα γραφεία, εξύβρισε και απείλησε την υπάλληλο του ιατρείου της Φυλακής. Και αυτός ο συνάδελφός μας οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ τελεί ακόμα σε αναρρωτική άδεια συνέπεια των χτυπημάτων που δέχτηκε.

Στο περιστατικό παρόν ήταν τόσο ο κ. Αρχιφύλακας, όσο και η κ. Διευθύντρια του Καταστήματος για τους οποίους θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε επισήμως ποια ακριβώς ήταν η αντίδρασή τους και τι ακριβώς είπαν στον ξυλοκοπημένο συνάδελφό μας. Κατά τα λοιπά, οργή και νευρικά γέλια μας προκαλεί το χθεσινό (28/3/2019) δελτίο τύπου του Υπουργείου μας όπου αναφέρεται επί λέξει ότι «το κουβάρι της βίας και εγκλήματος μέσα και έξω από τις φυλακές, σιγά – σιγά ξεμπλέκεται……..όλα αντιμετωπίζονται μεθοδικά και συγκροτημένα».

Είναι δυνατόν να χαίρονται για αυτό; Δεν καταλαβαίνουν ότι αν όντως ξετυλιχτεί το κουβάρι, αυτό θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της ενοχής τους; Ή μήπως νομίζουν πως μπορούν να πείσουν έστω και έναν με τις δηλώσεις τους ότι οι εικόνες που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας αφορούν μόνο δύο πτέρυγες του Κορυδαλλού; Προβληματιζόμασταν παλαιότερα αν είναι ανίκανοι και εξ αυτού του λόγου επικίνδυνοι, τελικά φαίνεται πως είναι εξίσου ανίκανοι και επικίνδυνοι.

ΥΓ: Ο επιθεωρητής των φυλακών επισκέφτηκε το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και ζήτησε να δει δύο συγκεκριμένα κελιά, για τα οποία φέρεται να είπε πως έτσι θα έπρεπε να είναι όλα τα κελιά των ελληνικών φυλακών. Ο κύριος αυτός, είναι ο ίδιος επιθεωρητής που στην φυλακή του Αυλώνα φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε ένα κελί και με το υλικό αυτό συνέταξε καταγνωστικό πόρισμα. Εν τέλει το υλικό αυτό, άγνωστο πως, αργότερα διέρρευσε και δημοσιεύτηκε σε γνωστή καθημερινή εφημερίδα. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!!».

SHARE:

24Media Network