Τσιτσιπάς, σημαίνει… σαρδάμ

Τσιτσιπάς, σημαίνει… σαρδάμ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP

Το ονοματεπώνυμο του Στέφανου Τσιτσιπά προκαλεί αρκετές δυσκολίες στην προφορά του, με τους Αμερικανούς να το συμπεριλαμβάνουν στη λίστα με τις δέκα πιο δύσκολες λέξεις σε προφορά.

Μπορεί οι Έλληνες να μην έχουν κανένα πρόβλημα προφοράς του ονοματεπωνύμου του Στέφανου Τσιτσιπά, όμως το ίδιο δεν ισχύει για τους Αμερικανούς φίλους μας.

Η αναρρίχηση του Έλληνα στο τενιστικό στερέωμα, τον έχει φέρει για τα καλά στο προσκήνιο της αθλητικής επικαιρότητας. Άλλωστε, βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και με τις επιδόσεις του, έχει τραβήξει ουκ ολίγες φορές, τα βλέμματα πάνω του.

Μια… αναπάντεχη πρωτιά, ήρθε για να προστεθεί στο παλμαρέ του. Δεν έχει να κάνει αμιγώς με το αθλητικό κομμάτι, όμως σίγουρα, έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το SPORT 24, η είσοδός του στη λίστα με τις δέκα πιο δύσκολες λέξεις σε προφορά, για τους Αμερικανούς, είναι γεγονός.

Ο 23χρονος πρωταθλητής μας συμπεριλαμβάνεται στο Top10 με τις πιο δύσκολες λέξεις για να προφέρεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία υποτιτλισμού, που δημιουργεί υπότιτλους και λεζάντες για την αμερικανική τηλεόραση, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική εφαρμογή “Babbel”.

Στην κορυφαία “10αδα” της συγκεκριμένης λίστας, συμπεριλαμβάνονται, μια μορφή κρυπτονομίσματος (Ethereum – Εθέριουμ), το μπισκότο του “Squid Game” (Dalgona – Νταλγκόνα), η τραγουδίστρια Μπίλι Άιλις (Billie Eilish), το πλοίο “Έβερ Γκίβεν” (Ever Given), που είχε κολλήσει στη διώρυγα του Σουέζ, και η μετάλλαξη… “Omicron” (Όμικρον).

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα