Τζια: Οργή για την άγρια κακοποίηση αλόγου – Ιδιοκτήτης του ζώου ο συλληφθείς

Τζια: Οργή για την άγρια κακοποίηση αλόγου – Ιδιοκτήτης του ζώου ο συλληφθείς
Κακοποιημένο άλογο στη Τζιά ippothesis.gr

Στη σύλληψη ενός 34χρονου προχώρησαν οι Αρχές για την άγρια κακοποίηση ενός αλόγου στη Τζιά, που βρέθηκε παστουρωμένο, να κρέμεται από μια πλαγιά.

Οργή και θλίψη έχουν προκαλέσει οι εικόνες από το κακοποιημένο άλογο, το οποίο βρέθηκε παστουρωμένο στη Τζια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά, για την υπόθεση συνελήφθη ένας 34χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του ζώου.

Υπενθυμίζεται ότι το άλογο εντοπίστηκε κρεμασμένο σε πλαγιά από διερχόμενους τουρίστες, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν αναζητώντας βοήθεια. Στη συνέχεια ανέφεραν το περιστατικό στον Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Η Ρόζα Ρούσσου, ιδρυτικό μέλος του «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ» και εθελόντρια, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση, λέγοντας πως όταν δέχτηκαν την καταγγελία, τους είχαν δώσει τις φωτογραφίες και κατόπιν προχώρησαν στην καταγγελία στην αστυνομία.

“Ελπίζουμε να προχωρήσουμε και σε απομάκρυνση του ζώου από την οικογένεια. Η ιχνηλασιμότητα των υποειδών δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε να εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία τον Οκτώβριο, καταγράφοντας τα ζώα, ώστε να έχουν μία ταυτότητα, μία νομοθεσία που η χώρα μας έπρεπε να έχει κάνει από το 2008. Το ζώο ευτυχώς, έχει επιβιώσει, ανέφερε.

Η ανάρτηση του “Ιππόθεσις”

“Άλογο παστουρωμένο κρεμάστηκε εξαντλημένο από μια πλαγιά στην Τζιά

Το Σάββατο 29 Απριλίου πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, νόμιζαν πως τρελάθηκαν.

Σε επαρχιακό δρόμο του νησιού Κέα ή Τζια είδαν να κρέμεται ένα άλογο από μια πλαγιά. Νόμιζαν οι καημένοι πως έγινε ατύχημα.

Που να φανταστούν πως το κακόμοιρο το ζώο του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά.

Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο.

Κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο, την απόγνωση και το στρεσάρισμα του όταν κρεμόταν εξαντλημένο για ώρες δεμένο και παστουρωμένο χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό και φαγητό.

Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στον Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού, ενώ πολύ πρόσφατα τοπικοί φορείς απαίτησαν την παρανομία του δεσίματος των ποδιών μεταξύ τους, δηλαδή την συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής!!!

Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί.

Το σωματείο μας κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.

Αν δεν προέρχεται από τζαμπάση ο οποίος δεκάρα δεν δίνει, όποιος ιδιώτης το πούλησε στο νησί και το αναγνωρίζει ας μιλήσει γιατί θα μας βοηθήσει να το βοηθήσουμε.

Ιπποειδή, ζώα ενός κατώτερου Θεού και στην Τζιά του 2023″.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα