Ξεσπά η Τζίνα Τσαλικιάν: Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι

Το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια
Το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια EUROKINISSI

Λίγες μέρες μετά την απαράδεκτη απόφαση, η οποία αποφυλάκισε το δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η μητέρα του προχώρησε σε δήλωση καλώντας την κοινωνία να δείξει ειρηνικά την αντίδρασή της στην δικαστική απόφαση.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία, τον νομικό και δικαστικό κόσμο η απαράδεκτη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση Σαραλιώτη, η μητέρα του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αισθάνεται την ανάγκη να διατυπώσει τις σκέψεις της σημειώνοντας ότι “τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το άδικο όμως δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της”.

Η δήλωσή της:

ADVERTISING

"Το παιδί μου δολοφονήθηκε από ένα στυγερό δολοφόνο και από τον αδίστακτο συνεργάτη του.

Αλλά το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους με συκοφαντίες, που αν και καταρρίφθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονία, συνέχισαν να επαναλαμβάνονται.

Έχω υποφέρει πολλά και έχω υποστεί όλες αυτές τις δολοφονίες του παιδιού μου και αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη από τους δολοφόνους και τους συκοφάντες υποστηρικτές τους, αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά και να με ακούσει ολόκληρη η κοινωνία: «Εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου». Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο.

Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι.

Το άδικο όμως δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα".

Η απόφαση

Η αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα, από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, έγινε το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου, ο οποίος μια μέρα πριν ένοχος με άμεσο δόλο, σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το δικαστήριο επί της ουσίας "έσπασε" τα ισόβια, που του είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 13 ετών, γεγονός που σήμαινε ότι θα βρισκόταν εκτός φυλακής άμεσα, καθώς είχε ήδη εκτίσει 10 χρόνια, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

"Απόλυτα φυσιολογικό να αποφυλακίζεται τόσο γρήγορα, είναι διαδικαστικό το θέμα. Η οικογένειά του ανυπομονεί να δει τον άνθρωπό τους. Επικοινώνησα με τους γονείς του και τους ενημέρωσα για την αποφυλάκισή του", δήλωσε ο δικηγόρος του, Ευ. Ανδρούλας.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρούλας, μετά την έκδοση μιας απόφασης αποστέλλεται υπηρεσιακά το απόσπασμα στο κατάστημα κράτησης του καταδικασθέντος και γίνεται η επιμέτρηση της ποινής που έχει εκτιθεί. Εφόσον συντρέχουν οι όροι απολύεται είτε με συγκεκριμένους όρους είτε άνευ όρων. Έξω από τις φυλακές, βρίσκονταν οι γονείς του.

Παρέμβαση και από τον Άρειο Πάγο

Σημειώνεται ότι η ποινή “χάδι” στον Κορκονέα προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Το ανώτατο δικαστήριο ζήτησε από αρμόδιο δικαστήριο να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου αφού αναγνωστεί το σκεπτικό, να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου ή όχι. Να σημειωθεί πως το αν και σε ποιο πλαίσιο θα διεξαχθεί νέα δίκη θα εξαρτηθεί από την τελική κρίση του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Γρηγορόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Πράξη ευσυνειδησίας η παρέμβαση του Αρείου Πάγου, αναφέρει η πολιτική αγωγή

Γυμνασιάρχης Γρηγορόπουλου για Κορκονέα: Μην ξεχάσεις ποτέ τον φονιά του αδελφού μου

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Κορκονέα - Εξετάζει νέα δίκη

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

SHARE:

24Media Network