Uncle Ben’s: Μία αγορά είναι και μία δωρεά, μαζί κάνουμε τη διαφορά

Uncle Ben’s: Μία αγορά είναι και μία δωρεά, μαζί κάνουμε τη διαφορά

Το Uncle Ben's συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της Τράπεζας Τροφίμων και συνάμα να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των πόρων για την παραγωγή ρυζιού. Δες πώς μπορείς κι εσύ με μία απλή αγορά, να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ως αθλητής και Ολυμπιονίκης, γνωρίζει καλά τι σημαίνει συνεισφορά, συλλογική προσπάθεια, ευθύνη, αλλά και θυσία.

Η τελευταία είναι τρόπο ζωής και καθημερινότητας, σε ένα αυστηρά δομημένο πρόγραμμα, το οποίο ακολουθεί πιστά σε όλα τα επίπεδα. Όπως και στη διατροφή του. Ένας αθλητής οφείλει να προσέχει τι τρώει και για τον Λευτέρη Πετρούνια αυτός ο κανόνας είναι βασική αρχή και απαρχή κάθε επιτυχίας.

Το ρύζι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής του, την ώρα όπου αποτελεί και βασική τροφή για πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Μιλάμε για τον μισό σχεδόν πληθυσμό, το 19% του οποίου λαμβάνει εισόδημα από την καλλιέργειά του. Αυτό, σε συνδυασμό με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση του συγκεκριμένου καρπού, δεύτερου σε καλλιέργεια παγκοσμίως, καθιστά αυτονόητη την ωφέλειά και αναγκαιότητά του, στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Μαζί και τη σημασία που έχει η διασφάλιση της βιωσιμότητάς του και της προσφοράς του σε ανθρώπους, ως είδος πρώτης ανάγκης.

Προϋπόθεση και κοινωνική ευθύνη

Αυτό το πολύτιμο αγαθό, ωστόσο, το οποίο τροφοδοτεί, άμεσα ή έμμεσα, δισεκατομμύρια νοικοκυριά και συνάμα αποτελεί βασική τροφή για την ανθρωπότητα και δη για τις ευπαθείς ομάδες, παρουσιάζει μία ιδιομορφία που απειλεί τη βιωσιμότητά του. Το ρύζι χρησιμοποιεί το 40% του νερού άρδευσης, ενώ παράλληλα ευθύνεται για το 10% των εκπομπών μεθανίου από γεωργικές εργασίες. Η εξασφάλιση παραγωγής ίδιων ποσοτήτων ρυζιού στο μέλλον προϋποθέτει μείωση της χρήσης του απαιτούμενου νερού για την καλλιέργειά του, άρα και εύρεση εναλλακτικών τρόπων ώστε αυτή να γίνεται με τρόπο βιώσιμο. Χωρίς να δεσμεύει και να προϋποθέτει σπατάλη όγκων νερού, πράγμα που μελλοντικά μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία και κατά συνέπεια μείωση της παραγωγής και σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Το Uncle Ben’s, ένα από τα κορυφαία brands της Mars, συντελεί στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, χωρίς να παρεκκλίνει εκατοστό από τον βασικό στόχο, ούτε και να αμελεί το κοινωνικό του έργο. Η εταιρεία αναλαμβάνει σταθερά πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των πόρων και των προϊόντων της. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει καταφέρει να μειώσει και το νερό που χρειάζεται για την καλλιέργεια του ρυζιού, φτάνοντας πλέον να εξοικονομεί ποσότητα νερού που αντιστοιχεί σε 2 κούπες νερού ανά άνθρωπο στον πλανήτη. Μία απλή αναγωγή στις παγκόσμιες ανάγκες και παραγωγές αρκεί για να περιγράψει τη μεγάλη εικόνα και τη σημασία της γύρω από τη δράση της εταιρείας, για το σήμερα, μα ακόμη περισσότερο για το αύριο της παραγωγικής δραστηριότητας.

Την ίδια ώρα, το Uncle Ben’s, ως βασικός υποστηρικτής της Τράπεζας Τροφίμων, συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα της και να στηρίζει εμπράκτως τη δράση της, ανταποκρινόμενη πλήρως στην κοινωνική ευθύνη και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Μάλιστα, με το μότο “#MaziKanoumeTiDiafora”, συμπαραστέκεται ακόμη πιο ενεργά στην Τράπεζα Τροφίμων, μέσω της αγοράς προϊόντων Unle Ben’s, ενώ παράλληλα προσφέρει και 500 κιλά ρύζι για την κάλυψη των αναγκών της.

Κάντο όπως ο Πετρούνιας

Ο καθένας μας μπορεί να γίνει κομμάτι αυτής της ανθρωπιστικής δράσης, η οποία έχει ως γνώμονα τον συνάνθρωπο και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να μη διαταραχθεί η σχέση παραγωγής και κατανάλωσης αυτού του βασικού αγαθού. Με κάθε αγορά συσκευασίας Uncle Ben’s, στηρίζουμε το έργο της Τράπεζας Τροφίμων, που εξασφαλίζει τροφή σε ευπαθείς ομάδες. Με μία απλή αγορά ρυζιού, γινόμαστε κι εμείς μέρος αυτής της ενέργειας, προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, κάνουμε τη διαφορά. Ο Λευτέρης Πετρούνιας την κάνει καθημερινά, αλλά την έκανε και αυτή τη φορά, δίνοντάς μας το έναυσμα για να τον ακολουθήσουμε. Μια αγορά είναι και μία δωρεά. Μαζί κάνουμε τη διαφορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα