Βαριές καμπάνες σε δουλεμπόρους από το Κακουργιοδικείο Κρήτης

Βαριές καμπάνες σε δουλεμπόρους από το Κακουργιοδικείο Κρήτης
© REUTERS

Καταδίκη των δουλεμπόρων που συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό μεταναστών σε φορτηγά στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε ποινές εκατοντάδων χρόνων καταδίκασε αργά το βράδυ της Τρίτης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αν. Κρήτης τους δουλέμπορους που συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό μεταναστών σε φορτηγά στην περιοχή του Τσούτσουρα Ηρακλείου τον Μάιο του 2014.

Ο εγκέφαλος του κυκλώματος ένας 51χρονος από περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου κρίθηκε ένοχος για την μεταφορά 83 μεταναστών,και του επιβλήθηκε ποινή 10 χρόνων φυλάκισης για τον κάθε ένα από τους μετανάστες καθώς και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, επίσης για τον κάθε ένα μετανάστη η οποία συγχωνεύθηκε σε ποινή 492 χρόνων φυλάκισης και θα εκτίσει τα 25 χρόνια ενώ καταδικάστηκε και σε συνολική χρηματική ποινή 1.230.000 ευρώ.

Επίσης την ίδια ποινή επέβαλε το Δικαστήριο και στον ένα από τους δύο Σύριους που δεν εμφανίστηκαν στη δίκη. Σε τρεις ακόμα Σύριους 40, 33 και 30 χρόνων, που κατηγορούνταν για τη μεταφορά μεταναστών, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 330 χρόνων που θα εκτίσουν σε 25χρόνια.

Κατηγορούμενοι ήταν 10 άτομα από τα οποία κάθισαν στο εδώλιο οκτώ αφού δύο Σύριοι δεν εμφανίστηκαν στη δίκη. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αν. Κρήτης αθώωσε τρεις από τους οκτώ και συγκεκριμένα ένα 56 χρόνο και ένα 23χρονο από την Κρήτη καθώς και ένα νεαρό Πακιστανό.

Τέλος, το Δικαστήριο αποφάσισε όπως η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ούτε δέχθηκε την μετατροπή της ποινή τους σε χρηματική, ενώ απάλλαξε όλους από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2014 είχε στηθεί μπλόκο από την αστυνομία σε δυο φορτηγά αυτοκίνητα σε περιοχή Νότια του Ηρακλείου όπου εντοπίσθηκαν στοιβαγμένοι μετανάστες μεταξύ των οποίων και 15 παιδιά και συνελήφθησαν δύο άτομα που οδηγούσαν τα αυτοκίνητα ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network