Βασίλης Μάγγος: Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Βασίλης Μάγγος: Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 26χρονου, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Οξύ πνευμονικό οίδημα έδειξε ως αιτία θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου από τον Βόλο, η νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα.

Η διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη παρουσία εισαγγελέα, αλλά και πραγματογνώμονα της οικογένειας, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του News24/7, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με το παραπάνω αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το πόρισμα της ιατροδικαστού βρίσκει σύμφωνους τόσο την εισαγγέλεα Βόλου όσο και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το αίτιο θανάτου συνάδει με χρήση τοξικών ουσιών, αυτό όμως είναι κάτι που θα εξακριβωθεί μέσα στις επόμενες 20 μέρες οπότε και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Το αίτημα για παρουσία πραγματογνώμονα κατά την νεκροψία-νεκροτομή, κατατέθηκε από την οικογένεια το πρωί της Τετάρτης και τελικά εγκρίθηκε από την εισαγγελέα.

Την παρουσία εισαγγελέα κατά την ιατροδικαστική εξέταση, είχε ανακοινώσει την Τρίτη η Ελληνική Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, ο Βασίλης Μάγγος είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη του Βόλου.

Την βίαιη επίθεση που δέχτηκε, και η οποία κατεγράφη σε βίντεο, είχε καταγγείλει ο ίδιος, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια και βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,Ασφάλεια).

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου, ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του.

Πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου”.

Την βίαιη επίθεση είχε καταγγείλει και ο πατέρας του 26χρονου στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου ανέφερε:

Επεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο. Το ότι τελικά τον άφησαν σημαίνει δύο πράγματα. Καταρχήν, ότι δεν είπε κάτι εναντίον τους και τον άφησαν επειδή δεν υπήρχε κατηγορία. Και, κατά δεύτερον, επειδή τη στιγμή που τον συνέλαβαν έγιναν δικαστές και τον τιμώρησαν. Οταν κάποια στιγμή οι αστυνομικοί στο Τμήμα σταμάτησαν το σαδιστικό τους έργο και βαρέθηκαν να τον χτυπάνε, ο γιος μου τους άκουσε να λένε “τώρα τι κάνουμε, αν τον κρατήσουμε θα πρέπει να τον πάμε σε νοσοκομείο”. Και του έδωσαν μια κλοτσιά και τον πέταξαν έξω.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα