Βατόπουλος: “Τουλάχιστον 15 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου είμαστε ασφαλείς”

Βατόπουλος: “Τουλάχιστον 15 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου είμαστε ασφαλείς”
Εμβολιασμός (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Ποια είναι τα δύο όπλα που διαθέτουμε στην παρούσα φάση σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο και πόσες μέρες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού είμαστε ασφαλείς.

Περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγεινομική είναι η απόφαση για τις μετακινήσεις, σημείωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα ανέφερε πως πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση.

Τα δύο όπλα που διαθέτουμε στην παρούσα φάση, πάντα σύμφωνα με τον κ.Βατόπουλο, είναι τα εμβόλια και τα self tests, τονίζοντας πως τα τελευταία είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν και να δηλώνονται.

Ερωτηθείς πότε είμαστε ασφαλείς μετά τον εμβολιασμό, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι τουλάχιστον 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου.

Ακόμα ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών λοκνταουν καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα