Βατόπουλος: Δεν εισηγήθηκε η επιτροπή την απαγόρευση συναθροίσεων

Βατόπουλος: Δεν εισηγήθηκε η επιτροπή την απαγόρευση συναθροίσεων
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος. GLOMEX

Δεν επιβεβαιωνει τον ισχυρισμό για εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων περι απαγόρευσης συναθροίσεων ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Η επιτροπή δεν εισηγήθηκε την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων διευκρίνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο καθηγητής μικροβιολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεν επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό περί πρότασης της επιτροπής για την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ που απαγορεύει τις συγκετρώσεις έως την 1η Φεβρουαρίου. Ο ίδιος πάντως είπε πως σε κάθε περίπτωση είναι γενικά σωστό να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού αλλά και τις εικόνες συνωστισμού και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου lockdown αλλά τόνισε ότι “δεν είναι κάτι που είναι άμεσο”. Συμπλήρωσε οτι ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις.

Αναφορικά με τα σχολεία τόνισε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα