Βιασμός 24χρονης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον δικηγόρο ενός από τους κατηγορούμενους, για victim blaming

Βιασμός 24χρονης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον δικηγόρο ενός από τους κατηγορούμενους, για victim blaming
Ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος youtube

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης διέγραψε δικηγόρο που ανέλαβε την υπεράσπιση ενός από τους κατηγορούμενους για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργία, μετά τις καταγγελίες της ίδιας.

Στην διαγραφή δικηγόρου ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση του καταγγελόμενου βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη προχώρησε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνοντας ότι μια τέτοια απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση του ΣΥΡιΖΑ Π.Σ Θεσσαλονίκης «ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες. Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς». Με βάση αυτό σημειώνεται πως «η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης». 

“Ο δικηγόρος της άλλης πλευράς προσπαθούσε να μου ρίξει ευθύνες”

Η 24χρονη Γεωργία ανέφερε στη συνέντευξή της στο zougla.gr:

“Ανακριτής και εισαγγελέας με είδαν μετά από 14 ημέρες. Είχαν δει μόνο τον φερόμενο ως δράστη. […] Στο τμήμα ήμουν μόνη μου, ανυπεράσπιστη, χωρίς δικηγόρο. Εφεραν αυτά τα άτομα για αναγνώριση και για να δώσουν κατάθεση. Εκεί ήταν και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε. Εγω δεν είχα ούτε δικηγόρο. Εκείνος μου απήυθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω. Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες και ότι ξέρει πράγματα και δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Εγώ ήμουν μόνη μου και προσπαθούσα να θυμηθώ πράγματα και είχα και αυτό τον κύριο να μου επιτίθεται. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν έξω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα