Βιασμός 24χρονης: Συνεχίζονται οι καταθέσεις τη Δευτέρα – Μέχρι την Κύπρο οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Βιασμός 24χρονης: Συνεχίζονται οι καταθέσεις τη Δευτέρα – Μέχρι την Κύπρο οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας
Η 24χρονη Γεωργία MotionTeam

Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι καταθέσεις για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Κατεπείγουσα έρευνα από τον εισαγγελέα και στην Κύπρο.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, μέσα σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.

Τη Δευτέρα (24/01) αναμένεται να καταθέσουν ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης που τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και η 17χρονη που ήταν μαζί της.

Επιπλέον, “φως” στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για την καθυστέρηση των οποίων ο δικηγόρος της 24χρονης δηλώνει πως θα αναζητηθούν ευθύνες, ενώ τόνισε πως, παρά τα όσα λέγονται, δεν έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές.

“Όσοι έχουν μπλέξει, την έχουν πολύ άσχημα”

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο Σπύρος Δημητρίου, ποινικολόγος, σημείωσε πως οι συμπεριφορές αυτές είναι αποτύπωση της σημερινής κουλτούρας των νέων.

«Η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων, αν όντως τα έχουν κάνει αυτά, είναι μια κλασική και πλήρης απεικόνιση της παιδείας και τη κουλτούρας που δίνεται στα νέα παιδιά. Μια συμπεριφορά που απεικονίζεται στη σύγχρονη μουσική που ακούν οι νέοι. Υποτακτικές γυναίκες, νεοπλουτισμός, όπλα, αυτοί είναι οι στίχοι που ακούν τα παιδιά».

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, αν αποδειχτεί ότι διαπράχθηκε το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, οι κατηγορούμενοι θα είναι αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “όσοι έχουν μπλέξει, την έχουν πολύ άσχημα”.

Ο κ. Δημητρίου επέστησε την προσοχή σε γονείς ανηλίκων σημειώνοντας τις διαφορές μεταξύ βιασμού και αποπλάνησης, αναφέρει το thestival.

«Ο βιασμός είναι κοινός ποινικά και για ενήλικες και για ανήλικους. Ωστόσο, η σεξουαλική ενηλικίωση των ανηλίκων είναι στα 15 έτη. αν ανήλικος συνευρεθεί με τη θέλησή του επειδή αποπλανήθηκε, η πράξη μένει ατιμώρητη».

Από την πλευρά της η Φρόσω Φωτεινάκη, ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια, τόνισε ότι «οι θύτες δεν έχουν πρόσωπο».

«Ο κακοποιητής δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει συγκεκριμένο οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο. Ο κακοποιητές είναι ανάμεσά μας και συνήθως είναι πρόσωπα εξουσίας γιατί αυτό είναι ο βιασμός. Σαδιστική πράξη κατά την οποία ο θύτης θέλει να εξουσιάσει, επιτάξει, εξευτελίσει, το θύμα».

Κατεπείγουσα έρευνα από τον εισαγγελέα στην Κύπρο

Μέχρι την Κύπρο φαίνεται να φτάνει το κύκλωμα μαστροπείας που καταγγέλλουν οι δικηγόροι της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού με την χρήση, όπως υποστηρίζει, ναρκωτικών.

Ο Χρήστος Χριστοφίδης, βουλευτής ΑΚΕΛ, μετά τις αποκαλύψεις διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί αν οι ισχυρισμοί και οι καταγγελίες που υπάρχουν αληθεύουν.

«Οι πληροφορίες εμπλοκής Κυπρίων ξεκίνησαν από τον ελλαδικό χώρο. Θεωρώντας εμείς ότι αυτές οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές, ζήτησα από τον γενικό εισαγγελέα να διερευνηθούν για να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» ο βουλευτής.

«Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον εισαγγελέα και την αστυνομία. Περιμένουμε εξελίξεις», κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα