Βίντεο αληθινής ζωής: Πρόσφυγας φτιάχνει τηλεκατευθυνόμενα για παιδιά στην Ειδομένη

Βίντεο αληθινής ζωής: Πρόσφυγας φτιάχνει τηλεκατευθυνόμενα για παιδιά στην Ειδομένη

Σώθηκε τρεις φορές από τους βομβαρδισμούς. Ήρθε στην Ευρώπη γιατί τα παιδιά του δεν μπορούσαν να πάνε στο σχολείο. Και τώρα φτιάχνει παιχνίδια στην Ειδομένη, για όλα τα παιδιά (Vid)

Ο Mahran Ali είναι πρόσφυγας από τη Συρία, κουρδικής καταγωγής. Μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπατριώτες του ήρθε από την Τουρκία στην Ελλάδα και βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στην Ειδομένη.

Ο Mahran περιμένει να ανοίξουν τα σύνορα μαζί με την οικογένεια του. Άφησαν την πόλη Halab όταν άρχισε να βομβαρδίζεται. Ο στόχος του ήταν ένας. Να σώσει τα παιδιά του και να τα οδηγήσει κάπου που θα μπορούσαν να πάνε και πάλι στο σχολείο. Στον καταυλισμό της Ειδομένης, ο Κούρδος πρόσφυγας κατασκευάζει αυτοσχέδια τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα για μικρά προσφυγόπουλα. Εκεί τον βρήκε η κάμερα του Russia Today.

“Έφερα όσα λίγα πράγματα μπορούσα από την Τουρκία, μαζί με κάποια παιχνίδια των παιδιών μου. Τα έφερα με μια τσάντα, τα έβαλα στη βάρκα που μας έφερε στην Ελλάδα. Κάποια από τα πράγματα μου βράχηκαν και έπαθαν μια μικρή ζημιά. Εδώ έφτιαξα αυτά τα παιχνίδια με τα χέρια μου. Ένα όχημα με αληθινό κινητήρα, με πόρτες, κανονικό αυτοκίνητο, για να παίζουν με αυτό τα παιδιά. Είμαι περήφανος και ευχαριστώ τον Θεό, κοίτα, δουλεύει”, λέει στην κάμερα του RT.

“Έρχομαι από τη Συρία. Από την πόλη Halab. Είμαι Κούρδος. Στη Halab συνεχίζεται ο πόλεμος. Είμαι παντρεμένος και τα παιδιά μου σταμάτησαν το σχολείο εξ αιτίας του πολέμου. Αυτός είναι ο γιος μου, οκτώ χρονών και έχω ακόμη ένα παιδί που είναι επτά. Επιβιώσαμε τρεις φορές από τις βόμβες. Χτύπησαν τη γειτονιά μας, όχι τη δική μας. Ευχαριστώ τον Θεό που ζήσαμε. Το σπίτι μας δεν έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές”, λέει ο Κούρδος πρόσφυγας.

“Μου αρέσει να φτιάχνω παιχνίδια εδώ στην Ειδομένη. Είναι το πάθος μου αυτό, με κάνει χαρούμενο και το μυαλό μου ξεφεύγει”, καταλήγει. Ο Mahran Ali περιμένει να αρχίσει μια καλύτερη ζωή. Μέχρι τότε μας δίνει παράδειγμα συμπεριφοράς, με τη δική του στάση.

Πηγή βίντεο: ruptly.tv

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα