Βίντεο: Ελικόπτερο Super Puma διασώζει εγκλωβισμένους στη Σκόπελο

Βίντεο: Ελικόπτερο Super Puma διασώζει εγκλωβισμένους στη Σκόπελο

Ακόμη και εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ριχτεί στη "μάχη" της μεταφοράς πολιτών από τις απροσπέλαστες εξαιτίας του χιονιά περιοχές, σε ασφαλή σημεία. Χωρίς ρεύμα και νερό η Σκόπελος (vid)

Αδύνατη ακόμη και στα βαρέως τύπου μηχανήματα του στρατού και της πυροσβεστικής παραμένει η πρόσβαση σε αρκετά σημεία της χώρας, καθώς το ύψος του χιονιού και ο πρωτοφανής παγετός καθιστούν δύσκολο το έργο ανθρώπων και μηχανών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η συνδρομή των εναέριων μέσων έρευνας και διάσωσης, προκειμένου εγκλωβισμένοι πολίτες να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

Μια τέτοια δραματική διάσωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στη Σκόπελο, όταν ο Δήμος ενημέρωσε για δύο εγκλωβισμένα άτομα στην περιοχή Πευκιά ζητώντας παράλληλα την συνδρομή εναέριων μέσων.

Αμέσως, ένα ελικόπτερο Super Puma, της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από τη Χίο και εντόπισε τα δύο άτομα, τα οποία και μετέφερε σε ασφαλές μέρος. Το βίντεο της διάσωσης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ίδια η Πολεμική Αεροπορία, δείχνει το μέγεθος του χιονιά που έχει πλήξει τη Σκόπελο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Χωρίς ρεύμα και νερό το νησί

Το μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει η μη ηλεκτροδότηση του μεγαλύτερου τμήματος του νησιού, αφού χθες το βράδυ τα συνεργεία της ΔΕΗ -που έχουν σταλεί από τον Βόλο-κατάφεραν να αποκαταστήσουν μέρος της μεγάλης ζημιάς και να δώσουν ρεύμα στη Χώρα, ενώ το υπόλοιπο νησί παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση.

 Η νταλίκα που μετέφερε νέες κολώνες της ΔΕΗ δεν μπόρεσε να φτάσει στη Γλώσσα Σκοπέλου, όπου είχε εντοπιστεί και η ζημιά, επειδή “δίπλωσε” από τον πάγο στον δρόμο Χώρας-Ελιος-Γλώσσας.

Μεγάλα προβλήματα δημιουργεί και η διακοπή της παροχή νερού σε όλο το νησί, επειδή δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια που πάγωσαν και δεν βοηθά η χαμηλή πίεση.

Σήμερα, στη Σκόπελο, συνεργεία της Πυροσβεστικής και του Στρατού, αλλά και ειδικών δυνάμεων που έχουν φθάσει από τον Βόλο, προσπαθούν με εκχιονιστικά μηχανήματα και πεζοπόρα τμήματα που ακολουθούν, να φθάσουν στις περιοχές Πύργος, Ράχες και Πευκιά όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι στις κτηνοτροφικές τους μονάδες από το περασμένο Σάββατο.

Τα θερμόμετρα στην Σκόπελο,για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο, έχουν σήμερα θετικό πρόσημο και δείχνουν 3 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα