Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις ακροδεξιών σε δύο κτίρια υπό κατάληψη – Κάηκε το ένα

Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις ακροδεξιών σε δύο κτίρια υπό κατάληψη – Κάηκε το ένα
Libertatia , 21 2018. sooc

Ομάδα που κρατούσε σημαίες στα χέρια ανέβηκε την οδό Ναβαρίνου με πρόθεση να συγκρουστεί με τους αντιεξουσιαστές στην Καμάρα - Παρενέβη η Αστυνομία και έγιναν μικροσυγκρούσεις - Ακολούθησε πυρκαγιά που ξέσπασε σε παλιό διώροφο νεοκλασικό το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές στην Λ. Στρατού

Περίπου στις τρεις το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη τ ο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, ομάδα ατόμων που κρατούσαν σημαίες και ενδεχομένως πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο, κινήθηκαν επί της οδού Ναβαρίνου με κατεύθυνση την Καμάρα, όπου βρίσκονται οι αντιεξουσιαστές και πραγματοποιούν «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση. Αργότερα, νέα επίθεση έλαβε χώρα στην κατάληψη Λιμπερτάτσια, στη συμβολή των οδών Σαρανταπόδου και Στρατού, όπου ξέσπασε φωτιά στο κτίριο.

Δυνάμεις των ΜΑΤ παρενέβησαν, ενώ όταν έγιναν αντιληπτοί από τους αντιεξουσιαστές ακολούθησε πετροπόλεμος. Με παρέμβαση της Αστυνομίας απωθήθηκαν και οι δύο πλευρές, ωστόσο βρέθηκαν στο σημείο τρικάκια της Χρυσής Αυγής.

Libertatia , 21 2018. sooc

Φωτιά σε κτίριο κατάληψης

Επίθεση έλαβε χώρα όμως και σε κατάληψη της πόλης λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι. Λίγο αργότερα, ξέσπασε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πιθανόν από εμπρησμό σε παλιό ακατοίκητο και διώροφο νεοκλασικό κτίριο που τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, επί της Λ. Στρατού19, το οποίο καίγεται από άκρη σε άκρη και ευτυχώς δεν έχει διαπιστωθεί να υπήρχαν μέσα άτομα.

Libertatia , 21 2018. sooc

 

Άτομα μέσα από την κατάληψη πέταξαν κεραμίδια, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των διαδηλωτών, δίχως να σημειωθεί τυχόν τραυματισμός. Μόλις έφτασε η Αστυνομία στο σημείο, το επεισόδιο έληξε και οι διαδηλωτές συνέχισαν τον δρόμο τους για το συλλαλητήριο.

Δείτε βίντεο του thestival από την ένταση λίγο νωρίτερα στην πλατεία Ναβαρίνου:

(Φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα