Βίντεο: Έτοιμες να δοθούν στην κυκλοφορία οι σήραγγες της Παναγοπούλας

Βίντεο: Έτοιμες να δοθούν στην κυκλοφορία οι σήραγγες της Παναγοπούλας

Η "Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας" ήταν το τελευταίο στάδιο πριν την παράδοση των μεγάλων σηράγγων στην Ολυμπία Οδό. Δείτε τις λίγες ημέρες πριν τις χρησιμοποιήσετε

Του Δημήτρη Μπαλή

Προχωράμε ολοταχώς πριν την παράδοση στην κυκλοφορία των σηράγγων της Παναγοπούλας, στην Αχαϊα. Ένα πολύ δύσκολο κατασκευαστικά έργο της Ολυμπίας Οδού, στην Κορίνθου –Πατρών, που πέρασε με επιτυχία το τελευταίο τεστ, πριν δοθεί σε χρήση. Η Ασκηση Μεγάλης Κλίμακας, πραγματοποιήθηκε στην τρίτη μεγαλύτερη σήραγγα της χώρας, μήκους 4,2χλμ.

Οι τέσσερις σήραγγες, που βρίσκονται στο τμήμα μεταξύ Αιγίου και Ρίου, θα είναι τις επόμενες μέρες σε κυκλοφορία, δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς και άνετης οδήγησης, αφού ο νότιος κλάδος των τριών σηράγγων θα εξυπηρετεί την κατεύθυνση προς Αθήνα και η βόρεια σήραγγα μήκους 3,2χλμ. την κατεύθυνση προς Πάτρα.

Οι 12 σήραγγες συνολικού μήκους 16χλμ. που κατασκευάστηκαν στην Κορίνθου- Πατρών είναι από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές της Ολυμπίας Οδού. Την εικόνα αυτή συμπληρώνουν τα 350 μεγάλα τεχνικά έργα - 80 γέφυρες, 242 άνω και κάτω διαβάσεις - και οι 400 εντυπωσιακές αντιστηρίξεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, δήλωσε μετά την άσκηση:

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Σε λίγες μέρες θα δώσουμε στους χρήστες έναν ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο, που θα προσφέρει ασφαλή και άνετη οδήγηση, ώστε να φτάνουν σε λιγότερο χρόνο από την Αθήνα στην Πάτρα. Η Ολυμπία Οδός είναι κατά 95% ολοκληρωμένο έργο, γεγονός που την καθιστά απολύτως λειτουργική σε όλο το μήκος της. Δηλαδή, όσον αφορά την κύρια αρτηρία θα έχει το επίπεδο εξυπηρέτησης και ασφάλειας που απαιτείται στους αυτοκινητόδρομους».

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τα τελευταία «κομμάτια του παζλ», καθώς πραγματοποιούνται συνδέσεις των νέο-κατασκευασμένων τμημάτων και διαμορφώνεται  κάθε ρεύμα κυκλοφορίας στην τελική του θέση, δίνοντας έτσι και την τελική εικόνα του  αυτοκινητόδρομου.

Δείτε πλάνα από την Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας

Δείτε τις δηλώσεις του Παναγιώτη Παπανικόλα

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σηράγγων και την πολυπλοκότητα της κατασκευής

SHARE: