Βίντεο ντοκουμέντο με κόντρες στην Αττική – “Καλό παράδεισο Βαλάντη, με 260 πάει”

Βίντεο ντοκουμέντο με κόντρες στην Αττική – “Καλό παράδεισο Βαλάντη, με 260 πάει”
Κόντρες Eurokinissi

Με ταχύτητες που φτάνουν ακόμα και τα 260χλμ/ώρα τρέχουν δύο αυτοκίνητα που κάνουν κόντρες στην Αττική, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο ντοκουμέντο.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνονται δύο αυτοκίνητα να κάνουν κόντρες στην Αττική, ενώ το κοντέρ δείχνει να “αγγίζουν” ακόμη και τα 260 χιλιομέτρα ανά ώρα.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε από το STAR, ακούγονται οδηγοί των αυτοκινήτων να λένε: Καλό παράδεισο Βαλάντη να έχεις, γείτονά μου, τρελέ, αγόρι μου, 260 πάει, κοίτα πόσο πίσω είναι, δεν τον βλέπετε, σκοτώνει”.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, οδηγός βελτιωμένων αυτοκινήτων, σχολίασε τα περιστατικά τονίζοντας πως είναι επικίνδυνα. “Δεν μπορεί να παίρνει ένα αμάξι Κυριακή μεσημέρι επειδή είναι πισωκίνητο και έχει και 100-200 άλογα και να πηγαίνει στα Λιμανάκια, στις οικογένειες, να σκοτώσει κανένα” είπε.

Δείτε το βίντεο:

Έλεγχοι της τροχαίας στην παραλιακή

Μετά τα απανωτά ατυχήματα και δυστυχήματα κυρίως στην παραλιακή, που έχουν προκαλέσει ασυνείδητοι οδηγοί που τρέχουν σαν να βρίσκονταν σε πίστα αγώνων, αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, βραδινές ώρες, έως τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή της παραλιακής (Παλαιό Αεροδρόμιο – Λαιμό Βουλιαγμένης- Δέλτα Βάρκιζας).

Στόχος είναι η αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν 430 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 147 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν: 98 για υπερβολική ταχύτητα, 24 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 11 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 5 για μη χρήση κράνους, 4 για επικίνδυνους ελιγμούς, 3 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, μία για ανασφάλιστο όχημα και μία για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 5 ζευγάρια πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 37 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ ακινητοποιήθηκαν 13 οχήματα.

Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Τροχαία με τις ταχύτητες που καταγράφηκαν στα φορητά ραντάρ από ασυνείδητους οδηγούς, όπως 150-160 χλμ./ώρα στην παραλιακή, παρά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Τροχαία προειδοποιεί πως οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα, ενώ παράλληλα θα ενταθούν οι έλεγχοι για παραβίαση κυκλοφορίας οχημάτων στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα