Βόλος: Συνελήφθησαν ανήλικοι που ξάπλωναν στη μέση του δρόμου για “πλάκα”

Βόλος: Συνελήφθησαν ανήλικοι που ξάπλωναν στη μέση του δρόμου για “πλάκα”
Οδηγός (φωτογραφία αρχείου) iStock

Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν στο Βόλο, καθώς βρέθηκαν στη μέση του δρόμου, ενώ ο ένας είχε ξαπλώσει στο οδόστρωμα. Πρόκειται για ένα "παιχνίδι" που παρατηρείται συχνά, σύμφωνα με τους οδηγούς.

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Παρασκευής (14/05) στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, τρεις ανήλικοι, για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το magnesianews, ο ένας από τους ανήλικους είχε ξαπλώσει σε ύπτια θέση στη μέση του οδοστρώματος και οι άλλοι δύο βρίσκονταν μέσα στο δρόμο, κρατώντας κινητά τηλέφωνα, διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας και θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και τους εαυτούς τους. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι πατέρες τους για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

Παιδιά πετάγονται στις ρόδες ανυποψίαστων οδηγών

Ένα επικίνδυνο παιχνίδι που αναστατώνει τον Βόλο έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της πόλης, μία πρόκληση που έχουν βρει τα παιδιά για να δοκιμάζουν τις αντοχές τους αλλά και τα αντανακλαστικά των οδηγών.

Μόλις πέσει το σκοτάδι πετάγονται στις ρόδες ανυποψίαστων οδηγών και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος. «Πιστεύω ότι έχει πάρει διαστάσεις», λέει κάτοικος.

Ο Βασίλης Καλλίας, εκπαιδευτής οδηγών, διηγείται την προσωπική του περιπέτεια που χάρη στα αντανακλαστικά του δεν οδήγησε κάποιο παιδί ή τον ίδιο στο νοσοκομείο.

“Είναι το νέο παιχνίδι, αν μπορεί κανείς να το πει έτσι, που έχουν βρει τα παιδιά στον Βόλο για να δείξουν πόσο ατρόμητα είναι”, περιγράφει ο ίδιος.

Ο εκπαιδευτής οδηγών δήλωσε πως ο ίδιος πρόλαβε και σταμάτησε πριν να έρθουν τα χειρότερα. Στον Βόλο το περιστατικό επαναλήφθηκε. «Ένα αγόρι πέρασε και προκαλούσε τα αυτοκίνητα».

Η επικίνδυνη πρόκληση έχει τρομοκρατήσει τους οδηγούς, ειδικά αυτούς που κινούνται σε σκοτεινούς δρόμους που τα περιθώρια αντίδρασης είναι πιο μικρά.

Οι οδηγοί θα πρέπει, όπως λέει ο εκπαιδευτής, να είναι πολύ προσεκτικοί και πάντα να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο, καθώς το επικίνδυνο παιχνίδι δυστυχώς βρίσκει μιμητές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα