Ξέφραγο αμπέλι η Αρχαία Ολυμπία: Αυτή τη φορά τουρίστρια τραβούσε φωτογραφίες ανενόχλητη

Ξέφραγο αμπέλι η Αρχαία Ολυμπία: Αυτή τη φορά τουρίστρια τραβούσε φωτογραφίες ανενόχλητη

Μετά την κλοπή ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικών θησαυρών πριν μερικούς μήνες από το παλαιό μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να αποδείξει την ελλιπή φύλαξη του χώρου, λόγω περιορισμένων κονδυλίων

Κάτι η ρομαντική διάθεση, κάτι η δημιουργικότητα του καλλιτέχνη, κάτι η ανυπέρβλητη γοητεία του τοπίου και του χώρου, δεν ήθελε πολύ μια 61χρονη τουρίστρια από την Αυστραλία, να παρασυρθεί.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, τα ξημερώματα της Τρίτης αποφάσισε να πηδήξει την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας για να βγάλει φωτογραφίες κατά την ανατολή του ήλιου, μια ομολογουμένως εξαιρετική εικόνα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε τόσο από τη Ζ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όσο και από την Αστυνομία.

Πέρα από το χαλαρό της υπόθεσης που ευτυχώς δεν είχε τραγικές συνέπειες για την περιοχή, θα πρέπει να δούμε την ουσία του θέματος.

Το ότι δηλαδή ο αρχαιολογικός χώρος είναι αφύλακτος τις νυχτερινές ώρες, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια για να προσληφθούν νυχτοφύλακες.

Και αυτό ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες μετά τη ληστεία στο παλαιό μουσείο και επίσης ενώ έχει υπάρξει ένα σοβαρό περιστατικό με το χαμένο κιονόκρανο από τον αρχαιολογικό χώρο.

Τελικά αποδεικνύεται πως στο υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν αποφασίσει να λάβουν σοβαρά υπόψη έναν από τους κορυφαίους πόλους πολιτισμού στην Ελλάδα που αποδίδει στα ταμεία του υπουργείου πολύ μεγάλα έσοδα.

Στη συνέχεια της ιστορίας η 61χρονη έγινε αντιληπτή από τον πρωινό φύλακα που έκανε την καθημερινή του εξερεύνηση στο χώρο και πήγε να σβήσει και το φωτισμό.

Ξαφνικά είδε μπροστά του την γυναίκα, τη σταμάτησε και κάλεσε την Αστυνομία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Οι Εισαγγελικές Αρχές μέσα στη μέρα θα αποφανθούν για τις προθέσεις της Αυστραλής τουρίστριας.

Όσο για το υπουργείο Πολιτισμού, τώρα που ένας Ηλείος πολιτικός βρίσκεται στο "τιμόνι" ίσως είναι ευκαιρία να λυθούν τα ουσιαστικά προβλήματα της Αρχαίας Ολυμπίας που τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στην τύχη της και χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, τους χορηγούς και το παγκόσμιο Φως της καταφέρνει να επιβιώνει.

Πηγή: ilialive.gr

SHARE:

24Media Network