Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη των εννέα Κρητικών για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη των εννέα Κρητικών για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Ξεκίνησε η δίκη για την θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Δικαστήρια Ιωαννίνων Eurokinissi

Κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι εννέα Κρητικοί συμφοιτητές του, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο bullying που δεχόταν ο άτυχος νεαρός, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια και έχοντας υποστεί bullying στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που φοιτούσε, αφαίρεσε τη ζωή του. Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας του άτυχου φοιτητή.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, ωστόσο είχε αναβληθεί είχε δοθεί διότι πολλοί από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου που θα έδιναν «φως» στην υπόθεση, δεν είχαν παρευρεθεί στο ακροατήριο. Να σημειωθεί μάλιστα πως κατηγορούμενοι είναι 9 Κρητικοί συμφοιτητές του, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον εκφοβισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όλοι τους βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα, ενώ να τονιστεί πως η εν λόγω δίκη δε σχετίζεται με την ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του αείμνηστου Γιακουμάκη.

 «Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια υποφέρει κάθε φορά που ανεβαίνει στην περιοχή μας (σ.σ. στα Ιωάννινα), καθώς έχει κάθε λόγο να μην επιθυμεί την παρουσία της εδώ. Η οικογένεια υποφέρει για ευνόητους λόγους», είχε δηλώσει στο ΚΡΗΤΗ TV τον περασμένο Φεβρουάριο ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ TV» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, η οικογένεια έκλαιγε συνεχώς με αναφιλητά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου: «Ο Βαγγέλης ήταν ένα χαρούμενο παιδί, ένας ολοζώντανος άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να αφαιρέσει τη ζωή του», επισήμανε τότε ο Δημήτρης Μπούκας, επαναλαμβάνοντας την – ήδη γνωστή από καιρό – πεποίθηση της οικογένειας ότι ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα